Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 828

Volgende

6 op 10 is zichzelf niet op de werkvloer

22 augustus 2012
Onderzoek van NationaleVacaturebank.nl wijst uit dat ongeveer 60 procent van de werknemers op de werkvloer zijn ware aard niet toont.
masker opzetten

Uit een studie van de Nederlandse vacaturesite NationaleVacaturebank bij 1.100 respondenten blijkt dat zes op de tien werknemers zichzelf niet is op het werk. Sterker zelfs: het merendeel van de respondenten gaf in het onderzoek aan een echte ‘werkpersoonlijkheid’ op kantoor aan te nemen, die merkbaar verschilt van de ‘thuispersoonlijkheid’.

Leugentje om bestwil

Tien procent verzint soms zelfs opzettelijk een leugen om te kunnen meepraten met collega’s. Vooral leugens over het al dan niet gezien hebben van tv-programma’s of boeken die men eigenlijk niet gelezen heeft, blijken erg populair.

“Af en toe een leugentje om eigen bestwil is geen ramp. Maar pas wel op met wat je zegt. Wanneer je verklaart het nieuws te hebben gezien en je collega’s vragen om details die je niet weet, val je door de mand. En daarmee kan je een onbetrouwbaar imago krijgen", aldus Mark Borgman van NationaleVacaturebank.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook