Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 173

Volgende

5 tips om ten volle van je verlof te kunnen genieten

23 juli 2010
Hoe negeer je het werk tijdens je verlof? Met onze tips denk je alleen nog aan zonnige stranden, cocktails en welverdiende rust.
vakantie

1. Timing is alles

Tijdens de zomermaanden juli en augustus draaien veel bedrijven op een lager pitje, vaak nemen ook hun klanten dan vakantie. Het moment is daarom ideaal om ongegeneerd te relaxen. Spreek goed af met collega’s en medewerkers en zorg voor een duidelijke planning waarbij met ieders wensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden.

2. Maak er geen geheim van

Laat ruim op voorhand aan je collega’s en klanten weten in welke periode je afwezig zal zijn. Stel tijdelijke contactpersonen aan, zodat je zelf het contact met de werkomgeving kan afsnijden. Een automatisch ‘out of office’ mailtje beantwoordt intussen je mail.

3. Laat knopen doorhakken

Kies een betrouwbare medewerker om tijdens je afwezigheid dringende beslissingen te maken. Geef hem vooraf alle nuttige informatie om gegronde beslissingen te kunnen maken.

4. Vermijd verleidingen

Probeer te overleven zonder die Blackberry of laptop waar je intussen haast mee vergroeid bent. Stop elk werkgerelateerd communicatiemiddel in de kast. Is bereikbaarheid toch onmogelijk te weerstaan? Leg jezelf dan een maximumquotum op over hoe vaak je je professionele mailbox induikt.

5. Respecteer een spreekuur

Is een regelmatig contact met het kantoor vereist? Kies dan enkele tijdstippen waarop je wel rechtstreeks bereikbaar wil zijn. Buiten je ‘spreekuur’ kunnen de collega’s er beter van uitgaan dat je aan het rusten bent.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook