Vorige

1 van 561

Volgende
Volgend artikel:

Tuinkantoor wordt nieuwe leasewagen

5 tips om je kantoor aantrekkelijker te maken

27 september 2011
Een kantoor zonder bezieling kan nefast zijn voor je creativiteit. Erger nog: uit een onderzoek door HP blijkt dat mensen op een saai kantoor zelden nieuwe ideeën opdoen. Natuurlijk kan je net zoals Google bean bags, nepsneeuw, neonverlichting of glijbanen in je werkomgeving verwerken, maar het kan ook simpeler. Hieronder beschrijven we een vijftal tips hoe je je kantoor kan opfleuren.
bureau met plant

1. Zorg voor ruimte

Kleine kantoren kunnen de denkruimte aanzienlijk inperken. Zorg er daarom voor dat je bureau naar het raam gericht is. Als er geen raam is, richt je dan naar een deur, en laat deze openstaan zodat je de gang kan inkijken. Indien je kantoor over een laag plafond beschikt en je wil deze ruimer doen lijken, dan kan je het plafond uitlichten met een lamp.

2. Zorg voor kunst

Bent je net terug van een deugddoende vakantie en heb je een souvenir gekocht? Plaats het dan op je bureau. Het zal je alleen maar motiveren. Volgens journaliste Sigrid van Iersel associëren onze hersenen namelijk kunst met creativiteit, en raken we hierdoor in een creatievere bui. Nog beter: mocht je op vakantie een professioneel boek hebben gelezen, leg het dan zeker op je desk. Het zal ongetwijfeld interessante gesprekken opleveren.

3. Zorg voor groen

Een plant of een vers bloemstukje frist de boel op en stimuleert creativiteit. Volgens wetenschappers stellen planten onze hersenen gerust. De reden hiervoor is dat ze de aanwezigheid van voedsel suggereren. Een onderzoek heeft aangetoond dat Amerikaanse werknemers die zich in een ruimte bevinden met bloemen en planten, 15% meer nieuwe ideeën aanbrengen. Opmerkelijk: het is vooral de idee die telt. Zo zou een poster van een bos of van een natuurverschijnsel dezelfde impact hebben.

4. Snoep doet wonderen

Wie een pot snoep (of een fruitmand) op zijn bureau heeft staan, krijgt regelmatig bezoek van collega’s waaruit een ongedwongen gesprek kan ontstaan. En hieruit vloeien meestal de beste ideeën. Je kan natuurlijk ook in een andere uithoek van je kantoor een “coffee corner” inrichten. Zo vermijd je dat je eigen bureau overspoeld wordt door snoepgrage collega’s.

5. Zorg voor vrijheid

Wanneer je medewerkers de vrijheid hebben om hun werkplek in te richten naar eigen smaak, levert dat doorgaans betere ideeën op. Het zijn vooral de hoogopgeleide werknemers die beter presteren als ze veel vrijheid hebben. Ook muziek kan een inspirerende invloed hebben. Het gebruik van een koptelefoon is wel aangewezen om je collega’s niet te storen.

(jn) – Bron: MT.nl&nbsp

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14818 andere jobs