Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 874

Volgende

5 manieren om niet gek te worden op je werk

Ellendige collega’s, een onuitstaanbare baas… Als je dit allemaal op voorhand had geweten, was je er niet beginnen werken.
#

Met deze 5 tips overleef je op een verziekt kantoor:

1. Neem afstand

Kijk naar je werk alsof je zit te kijken naar een grappige film of een tv-serie. Het Eiland bijvoorbeeld, soms haalt fictie de realiteit wel degelijk in. Neem afstand en word observator van het schouwspel, geen deelnemer.

2. Hou controle

Dagdagelijks gevechten voeren op het werk heeft geen enkele zin, en het is doodvermoeiend. Ego’s die de boel verzieken, zijn net uit op zulke spelletjes. Je kan ze beter hun gang laten gaan en hen het gevoel geven dat ze gewonnen hebben. Op die manier hou jij controle over de ego’s die eigenlijk jou onder de knoet willen houden.

3. Zet een koptelefoon op

Als je een manier kan vinden om je af te sluiten van de negatieve werksfeer, doe het dan. Een koptelefoon kan hiervoor heel handig zijn … Geen gezeur meer van collega’s over hoe moeilijk hun dieet vol te houden is of hoe saai hun partner is geworden.

4. Focus op jezelf

Doe je job zo goed mogelijk. Op jouw manier. Dit kan je een voordeel opleveren tegenover collega’s die de sfeer verbrodden. Meestal kan je geen twee dingen tegelijk goed doen, dus zij boeten waarschijnlijk in op hun werk performance. Of een baas die per se wil dat alles op zijn manier gebeurt, zal meer respect krijgen voor jou als je aantoont dat jouw werkwijze tot (een beter) resultaat leidt.

5. Zoek partners in crime

Soms kan het helpen om met enkele collega’s samen te spannen. Zoek een of twee medestanders die het gedoe ook beu zijn. De slimste manier is dikwijls nog gewoon te lachen met die stomperds op kantoor, in beperkte kring weliswaar.

En als dit alles niet helpt … tja, dan vertrek je maar beter. Dikwijls zijn het de goede en getalenteerde mensen die vertrekken op een verziekt werk. Zij kunnen zonder problemen elders een job vinden.

(mr) – Bron: hotjobs.yahoo.com 

17 maart 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook