Hoe ga je om met een toxische manager?
Van alle 'rage applyers' geeft bijna de helft (47%) aan dat een toxische werkcultuur hun voornaamste beweegreden is. Hoe ga je daarmee om?
Met deze 5 tips overleef je op een verziekt kantoor:
Kijk naar je werk alsof je zit te kijken naar een grappige film of een tv-serie. 'Het eiland' bijvoorbeeld, want soms haalt fictie de realiteit wel degelijk in. Neem afstand en word observator van het schouwspel, geen deelnemer.
Dagdagelijks gevechten voeren op het werk heeft geen enkele zin, en het is doodvermoeiend. Ego’s die de boel verzieken, zijn net uit op zulke spelletjes. Je kan ze beter hun gang laten gaan en hen het gevoel geven dat ze gewonnen hebben. Op die manier hou jij controle over de ego’s die eigenlijk jou onder de knoet willen houden.
Ontdek: Hoe omgaan met ergernissen op je werk?
Als je een manier kan vinden om je af te sluiten van de negatieve werksfeer, doe het dan. Een koptelefoon kan hiervoor heel handig zijn… Geen gezeur meer van collega’s over hoe moeilijk hun dieet vol te houden is of hoe saai hun partner is geworden.
Lees ook: Headsets zijn de nieuwe smartphones
Doe je job zo goed mogelijk. Op jouw manier. Dit kan je een voordeel opleveren tegenover collega’s die de sfeer verbrodden. Meestal kan je geen twee dingen tegelijk goed doen, dus zij boeten waarschijnlijk in op hun work performance. Of een baas die per se wil dat alles op zijn manier gebeurt, zal meer respect krijgen voor jou als je aantoont dat jouw werkwijze tot (een beter) resultaat leidt.
4 alarmsignalen: werk jij in een toxische omgeving?
Soms kan het helpen om met enkele collega’s samen te spannen. Zoek een of twee medestanders die het gedoe ook beu zijn. De slimste manier is dikwijls nog om gewoon te lachen met die stommerds op kantoor, in beperkte kring weliswaar.
En als dit alles niet helpt… tja, dan vertrek je maar beter. Dikwijls zijn het de goede en getalenteerde mensen die vertrekken op een verziekt werk. Zij kunnen zonder problemen elders een job vinden.
Ben jij nog blij met je huidige job? Doe de test!
(mr) – Bron: hotjobs.yahoo.com
Van alle 'rage applyers' geeft bijna de helft (47%) aan dat een toxische werkcultuur hun voornaamste beweegreden is. Hoe ga je daarmee om?
Met sommige collega's zal je nooit vrienden worden. Maar om in een optimale sfeer te kunnen werken, kom je beter ook met die ergerlijke collega overeen.
Wanneer alle teamleden aan hetzelfde zeel trekken, kan er heel wat bereikt worden. Toch bestaat er op het werk vaak interne concurrentie. Goed of niet?
De impact van onze job op ons welzijn is groot. Maar helaas blijken niet alle werksituaties even gezond...
Er is meer dan ooit aandacht voor toxische bazen of giftige werkplekken. Maar wat zijn de signalen voor zo’n foute omgeving?
Heb jij ook zo'n collega die áltijd positief is? Het kan een teken zijn van giftige positiviteit. We maken je wegwijs in de symptomen en mogelijke oplossingen.
Lijkt een jobomschrijving jou iets te mooi om waar te zijn? Hou er dan rekening mee dat dit inderdaad zo kan zijn… Daarom: deze tips!
Had je vroeger misschien een lastige baas, dan spreken we vandaag over toxisch leiderschap. Maar wat is dat eigenlijk, een ‘toxische baas’?
Het concept van de open kantoorruimte bestaat al langer, maar wint aan populariteit. Toch is deze indeling niet voor iedereen weggelegd...