Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 544

Volgende

15de jobbeurs AUGent is feesteditie

De jobbeurs van de Associatie Universiteit Gent (het overkoepelend netwerk van Universiteit Gent, Hogeschool Gent, de Arteveldehogeschool en de Hogeschool West-Vlaanderen) gaat op 27 maart zijn 15de editie in. “Mét de vinger aan de pols van de nieuwste rekruteringstrends”, zegt coördinator Afstudeerbeurs Valérie Ingelrelst.

De start-upcultuur wordt daarbij niet overgeslagen. “Studenten en oud-studenten met ondernemersbloed zetten een start-upcorner op”, zegt Valérie. “We koppelen daar een praktische infosessie door SBB en Xerius aan. Studenten kunnen uitgebreid vragen stellen aan de start-ups.”

Verder is er ook de speed career coaching, waar de work-life balans centraal staat. “Wat wil je écht gaan doen? Hoe vermijd je op termijn een mismatch met je werkgever?”, stelt ze. “De sessie duurt 20 minuten per persoon. Je tekent in met een registratiemodule, dus je kan vooraf vragen stellen voor een gericht gesprek. The Future Generation, NextStep Coaching en RiseSmart en de Arteveldehogeschool leveren de career coaches.”

Plopsaland

De AUGent jobbeurs klokt af op 239 deelnemende bedrijven en organisaties. “Een record. Vooral naar ICT en ingenieurs en techniek is de vraag heel groot, maar we proberen het evenwicht te bewaren. Alle types werkgevers met vacatures voor al onze afstudeerrichtingen komen aan bod, tot letterkunde en sociologie toe.”

Bij de aanbieders vind je zowel kmo’s als multinationals. “Zelfs Plopsaland is er. In samenwerking met Interreg en Westhoek Overleg promoten we ook de arbeidsmobiliteit en het grensoverschrijdend werken in de Westhoek Boulevard. De Boulevard is een initiatief in het kader van het project TRANSUNIV (Interreg France-Wallonie-Vlaanderen), waarin de COMUE Lille Nord de France, KULeuven Campus Kulak, Université de Mons, UCL campus Mons, Université de Namur en Universiteit Gent de handen in elkaar slaan om de werkgelegenheid en de arbeidsmobiliteit in de grensregio te bevorderen.”

De jobbeurs gebruikt ook deze keer een live badgeprinting systeem. “Dat maakt het registreren nog makkelijker. En het is ook een netwerkingtool, dankzij de kleurcode van de badge. De AUGent jobbeurs is ook dit jaar weer wat grootser opgezet – we verwachten tussen 12 en 18 uur 5.500 niet minder dan bezoekers – maar nu kan er echt niets meer bij! Maar we blijven het wel elk jaar beter maken.”

(wdh) 

23 maart 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook