Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 970

Volgende
Volgend artikel:

Waarvoor gebruik jij ChatGPT op kantoor?

10 zaken waarop je absoluut nooit mag besparen

Op sommige dingen beknibbel je beter niet, omdat ze het geld meer dan waard zijn. Aan deze 10 zaken spendeer je -naar onze bescheiden mening- beter meer budget.

1. De hoogst haalbare internetconnectie

Handig als je je werk goed wil uitoefenen. Een trage internetconnectie kan nogal eens irriteren en gevloek opleveren. Je kan hierdoor ook efficiënter werken.

2. Een ergonomische bureaustoel

Zit je de hele dag neer tijdens je werk? Dan is het belangrijk om te investeren in een bureaustoel die helemaal aangepast is voor jou. Hoe ouder je wordt, hoe meer last je kan krijgen van rug- of nekpijn. Met een stoel die jou als gegoten zit, verminder je de kans op letsels.

3. Scholing

Kennis is macht, ook na je studietijd. Hoe meer je weet, hoe wijzer je wordt en hoe verder je vooruit kan geraken. Je verhoogt je efficiëntie en bovendien geeft kennis je nieuwe visies.

4. Gezond eten

Een gezonde geest in een gezond lichaam krijg je door beweging en gezond te eten. Bespaar dus niet op kwaliteitsvol eten en drinken. Lichaam en geest zijn verbonden met elkaar. Investeer in je lichaam, want je geest vaart er ook wel bij.

5. Een comfortabele matras

Slapen doen we ettelijke uren per dag. We slapen in ons leven dus heel wat. Daarom investeer je best in een goede matras waar je comfortabel op ligt. Een goede slaapkwaliteit zorgt ervoor dat je nog beter functioneert overdag.

6. Een goed paar (sport)schoenen

Een goed paar nette schoenen gaat ontzettend lang mee, komt keer op keer van pas en is een essentieel onderdeel van een stijlvolle outfit. Investeer ook in goede sportschoenen. Niets is zo funest voor je lichaam als slechte sneakers aan je voeten. Je kan er gemakkelijk blessures door krijgen, dus bespaar hier niet op.

7. Een leren jas

Een eenmalige aankoop, die vaak wat duurder is. Maar een leren jas verliest nooit zijn stijl en kwaliteit.

8. Netflix

Je hoeft geen grote budgetten op te hoesten om heel veel series en films te kunnen bekijken op Netflix. Ideaal als je ’s avonds je hoofd even wil leegmaken en wil kunnen kiezen waar je naar kijkt.

9. Persoonlijke hygiëne

Klinkt evident, maar investeren in producten die je persoonlijke hygiëne onderhouden kan allerminst kwaad. Je voelt je beter door de producten te gebruiken die je wil. Bovendien is een goede verzorging noodzakelijk als je gaat werken of je in een sociale context begeeft. Je vindt het zelf waarschijnlijk ook niet prettig als je naast iemand zit die minder goed ruikt?

10. Pannen die niet aanbakken

Goed gereedschap is het halve werk. Bespaar niet op goed keukenmateriaal. Uiteindelijk is het beter om een paar goede pannen te kopen, dan een paar slechte die je om de twee jaar moet vervangen omdat ze helemaal kapot zijn. Op lange termijn is dit de investering zeker waard, en bespaar je jezelf het schrobwerk om de pan terug proper te krijgen.

(mr) 

8 november 2019
Anderen bekeken ook