Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 796

Volgende

10 dingen die succesvolle mensen doen op maandagochtend

‘Maandagochtend’, volgens velen één van de lelijkste woorden ter wereld. Succesvolle mensen weten echter dat je er toch door moet en trachten er het beste van te maken. In plaats van te klagen, starten zij hun maandag op deze manier:

1. Zzzzzz

Hoewel de uitvinder van de snooze-knop voor veel mensen een Nobelprijs zou mogen krijgen, gebruik je hem beter niet. Meteen uit je bed springen bij dat irritante wekkergeluid is de beste manier om echt wakker op te staan.

2. Ontbijt als een koning

“Ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een bedelaar”. Succesvolle mensen hebben vaak een intensieve en lange dag voor de boeg. Dat kan je niet enkel op water en brood. Iedereen weet dat het belangrijk is om goed te ontbijten, maar wie doet het ook?

3. Start to run

Om echt fris aan het werk te kunnen beginnen, is het aangeraden al wat lichaamsbeweging achter de rug te hebben. Een flinke dosis karakter is nodig om je pyjama om te wisselen voor een sportoutfit, maar karakter maakt succes!

4. Vroege vogel

De werkdag starten met stress is het slechtste dat je kan overkomen. Het is dus aangeraden goed op tijd te vertrekken naar je werk. Onverwachte extra taken die de strakke dagplanning dreigen te gijzelen kan je alsnog de baas als je goed op tijd bent. In het beste geval kan je ook gewoon vroeger naar huis ’s avonds.

5. Rust, rein en regelmaat

Je bent sowieso productiever en meer geconcentreerd in een gestructureerde omgeving. Succesvolle mensen zullen dus eerst hun bureau opruimen (als dat nog niet gebeurd is), alvorens de werkdag echt aan te vatten. Ook digitale rommel is nefast. Het is belangrijk een goed systeem te hebben in het beantwoorden van je mails. Rangschikken volgens belangrijkheid, onderverdelen in de juiste mappen en deleten indien nodig.

6. Man met een plan

Een goede planning is het halve werk. Het geeft een bepaalde mentale rust als je weet hoe en wanneer alles zal uitgevoerd worden. Genoeg marge inrekenen voor als er (hopelijk spreekwoordelijke) lijken uit de kast vallen vlak voor een deadline, is een must!

7. Eerst de tijger geselen, dan pas de katjes

Het is verleidelijk om eerst de makkelijkste en leukste taken af te ronden, maar dat is geen goed idee. ’s Morgens is je hoofd nog het meest fris om eerst de moeilijke zaken tot een goed einde te brengen. De complexere taken kunnen soms onvoorzien langer duren, iets waar je makkelijker op kan anticiperen aan het begin van je dag.

8. No, no, no, no baby!

Veel dingen tegelijkertijd doen is niet per se moeilijk, die dingen ook goed doen, is dat wel. Om echt succesvol te zijn, moet je er zeker van zijn dat alle zaken waar je ‘ja’ op zegt ook tot een succesvol einde kunnen gebracht worden, binnen de opgelegde termijn.

9. “Oewist?”

Hard werken lijkt misschien de sleutel tot succes, maar goed overeenkomen met je collega’s is dat evenzeer. Daarom is het belangrijk af en toe even de tijd te nemen om een praatje te slaan op het werk. Het is niet alleen goed voor ieders humeur, je collega’s zullen je ook liever helpen met je werk wanneer dat nodig is als je goed met hen opschiet.

10. Glazen bol

Vooruit denken is altijd een kwaliteit. Het geeft onvoorziene omstandigheden geen kans. Bovendien, hoe meer je vooruitkijkt hoe sneller het weer weekend is!

Succes is relatief! Maar vooral goedgezind gaan werken, zelfs op maandagochtend, is één van de grootste successen die je kan behalen op werkgebied.

(mr)

15 oktober 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook