Vorige

1 van 50

Volgende
Volgend artikel:

Tijdsregistratie op het werk: is de prikklok passé?

1 op 4 flirt op het werk. En jij?

26 februari 2016
Bij 1 op 4 Belgische werknemers zijn de knipoogjes en glimlachjes niet zo onschuldig, zo blijkt. Ben jij je bewust van deze kantoorromances?

Bedrijven stellen vaak regels op om kantoorliefdes te ontmoedigen en zich zo te wapenen tegen mogelijke klachten van seksuele intimidatie of ongewenste intimiteiten.

Kantoorliefde in cijfers

Toch ging Tempo-Team even polsen bij werknemers of ze zelf ooit een kantooraffaire hebben gehad. De resultaten waren verrassend:

  • 25% geeft grif toe al wel eens geflirt te hebben met een medewerker;
  • 20% heeft al gekust met een collega;
  • 14% bekent dat het verder is gegaan dan alleen kussen;
  • 37% zegt dat deze flirts meestal van korte duur waren;
  • 10% is uiteindelijk een vaste relatie begonnen of getrouwd met iemand van het werk.

Problemen?

Van de ondervraagden bleek maar 1 op 3 een werkgever te hebben die duidelijke regels had opgesteld over daten of verhoudingen met iemand van hetzelfde bedrijf. Toch spelen de meesten op veilig, al zijn er geen vaste regels, zodat ze toch niet in de problemen zouden komen.

54% vreest dat een kantoorromance tot problemen zal leiden. Zo zijn ze bang om het onderwerp van roddels of grapjes te worden (78%) of om ontslagen te worden (16%).

Wat denkt de baas?

Het is niet omdat het bedrijf geen regels heeft opgesteld rond kantoorliefdes dat ze er - weliswaar ongeschreven - niet zijn. Ongeveer de helft van de ondervraagden neemt aan dat hun baas een relatie tussen collega’s niet zou zien zitten en daar wel eens negatief gevolg aan zou kunnen geven.

Volledig ongefundeerd is dat voorgevoel niet, want uit navraag blijkt dat 1 op 3 werkgevers inderdaad niet zouden willen dat koppels op dezelfde dienst werken. Hun grootste bedenking is dat een relatie tussen twee directe collega’s een slecht effect zou kunnen hebben op het team. Zo zou het de werkomgeving beïnvloeden en de interactie met de rest van de groep ongemakkelijk kunnen maken of hinderen.

(sjv) – Bron : Express Business

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14823 andere jobs