1 op 10 flirt via professionele e-mail
Zowat een derde van alle werknemers gebruikt zijn zakelijke mailaccount voor zaken die niets met het werk te maken hebben. Flirten, bijvoorbeeld!
Bedrijven stellen vaak regels op om kantoorliefdes te ontmoedigen en zich zo te wapenen tegen mogelijke klachten van seksuele intimidatie of ongewenste intimiteiten.
Toch ging Tempo-Team even polsen bij werknemers of ze zelf ooit een kantooraffaire hebben gehad. De resultaten waren verrassend:
Van de ondervraagden bleek maar 1 op 3 een werkgever te hebben die duidelijke regels had opgesteld over daten of verhoudingen met iemand van hetzelfde bedrijf. Toch spelen de meesten op veilig, al zijn er geen vaste regels, zodat ze toch niet in de problemen zouden komen.
54% vreest dat een kantoorromance tot problemen zal leiden. Zo zijn ze bang om het onderwerp van roddels of grapjes te worden (78%) of om ontslagen te worden (16%).
Het is niet omdat het bedrijf geen regels heeft opgesteld rond kantoorliefdes dat ze er - weliswaar ongeschreven - niet zijn. Ongeveer de helft van de ondervraagden neemt aan dat hun baas een relatie tussen collega’s niet zou zien zitten en daar wel eens negatief gevolg aan zou kunnen geven.
Volledig ongefundeerd is dat voorgevoel niet, want uit navraag blijkt dat 1 op 3 werkgevers inderdaad niet zouden willen dat koppels op dezelfde dienst werken. Hun grootste bedenking is dat een relatie tussen twee directe collega’s een slecht effect zou kunnen hebben op het team. Zo zou het de werkomgeving beïnvloeden en de interactie met de rest van de groep ongemakkelijk kunnen maken of hinderen.
(sjv) – Bron : Express Business
26 februari 2016Zowat een derde van alle werknemers gebruikt zijn zakelijke mailaccount voor zaken die niets met het werk te maken hebben. Flirten, bijvoorbeeld!
Wie dacht dat enkel harde cijfers en resultaten zakenpartners over de streep halen, think again. Flirten blijkt immers een essentieel onderdeel van zakendoen.
Uiterlijk kan bepalend zijn voor de carrière van vrouwen. Willen ze carrière maken, dan spelen ze beter al hun troeven uit: mooi wezen en vooral: flirten.
Dat studenten erg actief zijn op vlak van flirten en daten, moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Behalve op café en in discotheken blijkt de werkvloer voor hen ook zeer actief terrein!
6 op de 10 werkzoekenden zien hun sollicitatiegesprek als een flirt. Een meerderheid wijst een baan af als de toekomstige collega's 'niet hun type' zijn.
Dacht je dat je collega je wou versieren? Waarschijnlijk is hij zich dan gewoon aan het vervelen. Want flirten zou een uiting zijn van verveling.
Wat is de meest onderwezen vreemde taal in het algemeen en in het beroepsonderwijs in de EU?
Een saaie werkplek zorgt voor minder afleiding. Fout! Het werkt eerder omgekeerd. Een saaie kantoorruimte zuigt je energie op en remt je creativiteit af...
Van het vinden van een geschikte partner of job tot omgaan met vertrouwen, rouw en angst. De echt belangrijke dingen leren we niet op school.