Neen, je flirtende collega ziet je NIET zitten

7 mei 2012
Je dacht dat je mannelijke collega je wou versieren? Wellicht heb je het mis en is hij zich gewoon aan het vervelen. Uit onderzoek van de University of Surrey blijkt immers dat flirten wijst op verveling of professionele desinteresse.

Vooral mannen

Flirtende werknemers zijn minder tevreden met hun baan en flirten bijgevolg omdat ze verveeld zijn. Tot deze conclusie kwamen bedrijfspsychologen Chadi Moussa en Adrian Banks tijdens een onderzoek naar flirtgedrag op de werkvloer.

“Werknemers die minder tevreden zijn met hun job hebben de neiging om verveeld te geraken en – in een poging om hun werk aangenamer te maken – kiezen ze er vaak voor om te flirten met collega’s”, aldus de onderzoekers. Opvallend is wel dat dit enkel het geval is voor mannelijke werknemers. Bij vrouwen werd er geen link gevonden tussen jobtevredenheid en flirtgedrag.

Geen opstapje

Dat flirtgedrag goed zou zijn voor je carrière en tot professioneel succes zou leiden, klopt volgens de psychologen niet. In een interview met de ScienceDaily verklaarden ze dat flirten niet voor een betere moraal of een grotere productiviteit onder de werknemers zorgt. “Zichzelf naar de top flirten is misschien een populaire opvatting bij mensen, maar klopt geheel niet en zal dat ook nooit”, aldus de onderzoekers.

(mo/nm) - Bron: Dailymail.co.uk 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17320 andere jobs