Vorige

1 van 85

Volgende
Volgend artikel:

Opleiding als bindmiddel

1 op 3 stelt ontslag uit tot na de crisis

20 september 2012
Omdat er door de economische malaise elders weinig nieuwe jobopportuniteiten kunnen worden gevonden, blijft bijna 35 procent van de werknemers bij zijn huidige werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent BlessingWhite.
ontslag

Werknemers kondigen hun vertrek maar aan van zodra de situatie zich verbetert. De boodschap die BlessingWhite brengt, is dat bedrijven zich ervan bewust moeten zijn dat ze op termijn waardevolle werknemers dreigen kwijt te raken. Voor deze bedrijven komt het er dus op neer hun werknemers aan zich te binden.

Misnoegd personeel

Zoe Allen van BlessingWhite: "Een groter engagement opbouwen met de onderneming moet vanuit de hogere regionen van de organisatie in gang worden gezet. Het management moet met zijn teams samenwerken om misnoegde werknemers te identificeren en instrumenten ter beschikking te stellen om het probleem op te lossen. Een grotere groep heeft echter niet voldoende vertrouwen om met misnoegde personeelsleden om te gaan."

Maar er valt ook beter nieuws te melden ...

Geëngageerd personeel

Veel werknemers zeggen bij hun bedrijf te willen blijven, omdat ze voldoening halen uit hun werk. Doorgroei- en promotiemogelijkheden worden ook aangehaald om een mogelijk ontslag niet in overweging te nemen. Het onderzoek toonde bovendien aan dat er een sterk verband is tussen leeftijd en engagement. Zo blijken oudere werknemers en werknemers met een hoge functie een grotere band te voelen met de onderneming.

Tot slot zegt Allen dat personeelsleden die al langer bij het bedrijf aan de slag zijn, vaak dichter bij de top van het bedrijf staan. Daardoor zijn ze meer geëngageerd.

(jn) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16353 andere jobs