Wat houdt de Belg langer aan het werk?

Eén Belg op de twintig wil werken tot 67 jaar. Dat blijkt uit een studie van Trendhuis en het Europees Sociaal Fonds bij 4.000 Belgen . Kan dat beter?

12 januari 2015

Delen

"Zelf je werkuren kunnen bepalen, is een grote motivatie om langer aan de slag te blijven.”

Mannen willen langer werken dan vrouwen, hooggeschoolden langer dan kortgeschoolden. Maar hoe ouder we zijn, hoe kleiner de motivatie om er nog een extra jaartje bij te doen. Tenzij er tegenover langer werken extra loon of meer flexibiliteit staat. Dan is de Belg wel geïnteresseerd om langer aan de slag te blijven.

Het ‘nieuwe’ werken

Geld is voor de Belg de werkmotivatie bij uitstek. Negen op de tien ondervraagden werken vooral om brood op de plank te brengen. Geldkwesties stimuleren om langer te werken. Ook meer loon krijgen, scoort hoog.

Het ‘nieuwe’ werken, zonder vaste werkplek of werkuren, krijgt veel weerklank. Meer dan drie op de vier Belgen willen graag hun eigen werkuren kiezen. Zelf je werkuren kunnen bepalen, is een grote motivatie om langer aan de slag te blijven. Dichter bij huis werken of van thuis uit kunnen werken spreekt ook aan. “Hoewel flexibel werken tot meer productiviteit leidt, zorgt het anderzijds niet echt voor minder stress”, merkt Nathalie Bekx, ceo van Trendhuis, op.

Graag doen is goed doen

Bijna zeven op de tien Belgen zeggen dat ze vandaag een functie uitoefenen die aansluit bij hun talenten. Ruim drie op de vier geven aan dat hun werkgever hen werk laat doen dat ze goed kunnen. Talentmanagement is volgens experts een van de sleutelbegrippen voor werkbaarheid. Dat lijkt correct te zijn. Drie op de vijf zouden langer werken met een job op maat van hun talenten.

We lijken langere carrières tegemoet te gaan, maar niet iedereen heeft een carrièreplan klaar. Hoewel bij de 20- tot 35-jarigen meer dan zes op de tien werknemers nadenken over hun loopbaan, daalt dit met de leeftijd en doet minder dan de helft van de 50-plussers dat. “Bovendien verwacht meer dan de helft van de ondervraagden dat de werkgever samen met hen een carrièreplan uitstippelt”, voegt Nathalie Bekx toe. “Slechts één op de drie vindt trouwens dat de werkgever die rol voldoende waarmaakt.”

 

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.