Het loon van een gocart-verhuurder aan zee: 1.750 euro netto

We vroegen Rudi Cattrysse (42) uit De Haan hoeveel hij verdient ...

16 juli 2012

Delen

Rudi Cattrysse
Rudi Cattrysse (42), De Haan
  • Beroep: gocart-verhuurder in De Haan
  • Privé: getrouwd, 4 kinderen
  • Brutoloon: 3.000 euro
  • Nettoloon: 1.750 euro
  • Extra's: /

Wat doe je voor job?

We verhuren gocarts en herstellen, verhuren en verkopen fietsen. Fietshuis Cattrysse is een echte familiezaak en daar ben ik trots op. Dit jaar vieren we onze 75ste verjaardag. Op mijn achttiende had ik de keuze: gaan studeren of mee in de zaak stappen. Ik wilde binnenhuisarchitect worden, maar heb dan toch gekozen om in de voetsporen van mijn ouders en grootouders te treden. Mijn moeder helpt trouwens nog steeds mee. In de zomer kookt ze elke middag voor ons en de jobstudenten die hier komen werken.

Doe je je job graag?

Heel graag. Ik ben ermee opgegroeid. Als kind al hielp ik mee de gocarts binnen en buiten te zetten. De verhuur doe ik het liefst. Ik hou van het contact met de toeristen en de kinderen, en sla graag een babbeltje met de mensen.

Wat vind je van je inkomen?

Ik moet er hard voor werken, maar ik doe het met plezier.

Hoeveel uren werk je per week?

Tijdens de zomer zijn we zeven dagen op zeven open van 8.30u tot 19.30u, maar met de opkomst van het wintertoerisme blijven we eigenlijk ook in de wintermaanden doorwerken. Zeker een badplaats als De Haan trekt het hele jaar door bezoekers. Eén dag per week hou ik vrij voor mijn gezin.

Spaar je?

Weinig. Een zaak als de onze vraagt zware investeringen. De kleinste gocart kost al gauw 1.000 euro. Daar moet je al heel wat karretjes voor verhuren.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan de inrichting van ons huis. Je hebt mensen die twintig jaar met hetzelfde salon doen, maar ik verander graag. Mijn vrouw vertrouwt volledig op mijn smaak. (lacht) De voorbije winter hebben we een extra badkamer gebouwd die ik zelf getekend heb.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Mijn kinderen een flinke spaarcent geven en met mijn vrouw een boerderijtje kopen, iets waar we al heel lang van dromen. Een Porsche of Ferrari moet ik niet hebben, ik ben content met mijn Volkswagen busje. De mensen kennen me als Rudi de fietsenmaker en dat zal ik altijd blijven, ook al win ik de Lotto.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.