Een collega bijspringen? Ja, op voorwaarde dat ...

Zoals bekend heeft elke job zijn voor- en nadelen. Word je af en toe al eens gevraagd om in te springen voor een collega die het te druk heeft of omdat die iets niet goed onder de knie krijgt? De normaalste zaak ter wereld. Maar indien je ja zegt, doe je het dan wel met volle overgave?
#

Acerta deed een rondvraag bij meer dan 2.000 werknemers uit alle sectoren naar hun bereidheid om extra inspanningen te doen voor hun werkgever. De zogenaamde ‘Extra Mile’, het tikkeltje inspanning dat een werknemer bereid is extra te leveren, wordt steeds belangrijker in de bedrijfswereld. Want naarmate talent schaarser wordt - en de middelen beperkter, willen vele werkgevers steeds meer kunnen rekenen op spontane extra inspanningen.

Een collega helpen? Ja, maar …

Acht op tien respondenten is bereid overuren te maken als een taak die tot de functie behoort, afgerond moet worden. En 77 procent is ervoor te vinden om voor een collega in te springen wanneer deze ziek is. Maar amper 58 procent zal zich vrijwillig aanbieden om opdrachten te doen die niet tot zijn takenpakket behoren. De collega’s helpen? Ja, maar enkel indien het niet teveel moeite of tijd kost, én zolang het de eigen carrière ten voordele komt.

Talentmanagement

De rondvraag toont ook aan dat het maar pover gesteld is op vlak van investering en opvolging van talent: talentmanagement krijgt een score van amper 5,86 op 10 toegewezen. Waar de HR-afdeling echter tools ter beschikking stelt om het talent van de werknemers te benutten en te ontwikkelen, neemt het engagement van de werknemers toe.

De enquête besluit dat het er voor bedrijven op neerkomt om, indien zij klagen over de huidige schaarste aan talent, vooral te blijven investeren in talentmanagement.

(jn) - Bron: 6minutes.be  

8 juli 2011

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook