Vorige

1 van 87

Volgende
Volgend artikel:

Wat als je een negatieve evaluatie krijgt?

Werknemer doet gemiddeld 1,5 uur … niets

12 januari 2015
Ondanks het wijdverspreide idee dat iedereen het ontzettend druk heeft wordt er volgens een recent Zweeds onderzoek door een gemiddelde werknemer zo’n anderhalf uur per werkdag niets gedaan.
niets doen

Socioloog Roland Paulsen onderzocht de activiteiten van kenniswerkers gedurende de werkdag. De conclusie was helder: er wordt bijzonder veel tijd besteed aan privézaken.

Andere onderzoeken bevestigen dit fenomeen. Zo vindt in de Verenigde Staten 70 procent van het internetverkeer naar pornosites tijdens de werkuren plaats. Hetzelfde geldt voor 60 procent van de online aankopen.

Praktijk valt tegen

Volgens Paulsen vinden heel wat werknemers hun werk gewoonweg niet leuk, wat uiteraard demotiverend werkt. Anderen krijgen dan weer geen of onvoldoende werk van hun leidinggevende en beginnen dan maar uit pure verveling te internetten.

Toch zijn zulke situaties niet echt benijdenswaardig te noemen, vermits het niets doen na een tijdje aardig begint tegen te vallen.

Werk doorschuiven

Mensen gaan na verloop van tijd toch op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding, al dan niet werkgerelateerd.

Het loont wellicht de moeite om op kantoor eens rond te kijken wie er eventueel enkele taken van je kan overnemen. Er zijn misschien meer kandidaten dan je op het eerste zicht zou denken?

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14892 andere jobs