Saai werk doe je beter op kantoor

Uit een studie van de Amerikaanse onderzoeker Glenn Dutcher blijkt dat je sneller repetitief werk uitvoert op kantoor dan thuis. Creatief werk daarentegen kan je beter thuis uitoefenen.
#

Dutcher onderzocht in zijn studie ‘The Effects of Telecommuting on Productivity’, samen met een groep wetenschappers, het verband tussen de aard van een taak en de productiviteit van thuis- en kantoorwerkers.

In de studie moesten 125 deelnemers een saaie, repetitieve taak én een creatieve taak tot een goed einde brengen. De ene helft van de deelnemers deed de taak thuis, de andere helft voerde ze uit in een laboratorium.

Vooral mannen én uitstellers

De individuen die de saaie taak thuis moesten maken bleken tussen de 6 en 10% minder productief te zijn dan diegenen die de opdracht op het werk deden. Uit dit experiment bleek eveneens dat vooral mannen en personen met uitstelgedrag thuis de meeste tijd verloren.

De thuiswerkers die belast werden met een creatieve taak waren daarentegen 11 tot 20% productiever dan de labowerkers die dezelfde taak hadden gekregen.

(nm) – Bron: Express.be 

18 mei 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook