Vorige

1 van 316

Volgende
Volgend artikel:

Niet weerhouden voor de job? 9 oorzaken

Werk zoeken? Dat is het WK voetbal in het klein

17 juni 2014
Het is al voetbal wat de klok slaat. Maar wist je dat solliciteren veel gemeen heeft met dit voetbalspektakel?
voetbal

1. Het gebeurt maar 1 keer om de 4 jaar

Een nieuwe job zoeken, doe je ook niet elk jaar. Hou in je achterhoofd dat de tips & tricks om een job te vinden evolueren. Net zoals op elk WK het voetbal verandert, moet je bij elke sollicitatietoer even rondkijken naar de nieuwigheden op de markt.

2. De voetbaltoeters zijn zoals je ouders, partner of vrienden

Met die irritante toetergeluiden op het WK mis je de hele sfeer in het stadion. Het lijkt op alle mensen die constant – goedbedoeld, dat wel – sollicitatietips rondbazuinen, vragen hoeveel cv’s je al uitgestuurd hebt deze week, hoe je sollicitatiegesprek was ... Je wou dat je ze kon afzetten, net zoals die verdomde toeters.

3. Scoren vanuit een onmogelijke hoek

Een sterspeler die toch nog kan scoren vanuit een onmogelijke hoek, het is een goede parallel met sollicitaties. Je moet immers altijd je kans wagen. Zie je een bedrijf of een job die je aanspreekt, ga er dan voor. Je weet nooit wanneer je poging succesvol zal zijn en de HR-manager zegt: “We waren aan het wachten op iemand zoals jij!”

4. Je mag je handen niet gebruiken

Buiten de keeper dan. Ook bij het solliciteren kan je niet alles gebruiken wat je in de kast hebt. De meeste vaardigheden die je op je werk hebt geleerd, zijn nutteloos. Je moet nieuwe dingen leren: netwerken, sollicitatiebrieven en cv’s schrijven, hoe je in enkele zinnen je carrière kan samenvatten ... Het voelt onnatuurlijk aan, soms zelfs frustrerend. Eén pluspunt: jij mag je handen wél gebruiken.

5. Rode kaart

Zowel bij voetbal als bij sollicitaties kan je het helemaal verpesten. Maar in het voetbal weet je nog wanneer je iets fout gedaan hebt: de rode kaart. De meeste bedrijven laten je niets weten, ze negeren je en beantwoorden je mails of telefoons niet. Makkelijk, dan geef jij hén toch ook gewoon een rode kaart, of twee.

(mr) – Bron: money.usnews.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14938 andere jobs