Vorige

1 van 8

Volgende
Volgend artikel:

5 carrièrelessen van Vincent Kompany

Welke Belgische business schools zijn er?

8 augustus 2019
Nog niet zo lang geleden trokken ambitieuze managers, al dan niet in spe, naar een buitenlandse business school. Momenteel telt ook ons land een schare managementopleidingen van internationaal niveau. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.

Vlerick Management School

Kostprijs MBA: 24.500 euro
Rangschikking Europese business schools: 10de plaats
     

Haar ontstaan gaat terug tot 1953, maar pas in 1998 ontstaat de Vlerick Management School zoals we ze nu kennen door de samensmelting van de Gentse Vlerick School en de Leuvense MBA-opleiding. Ze staat onder auspiciën van de Universiteit Gent en de K.U.Leuven.

Momenteel biedt Vlerick drie Masters in management aan, die tussen de 7.500 en 8.750 euro kosten. Die opleidingen zijn, mits het slagen voor een ingangsexamen, toegankelijk voor pas afgestudeerden van de universiteit of hogeschool. Daarnaast biedt de school een voltijds MBA-programma aan voor professionals met minstens drie jaar werkervaring. Tot slot is er een aanbod van kortlopende cursussen.

Vlerick legt sterk de nadruk op netwerken. Die nauwe samenwerking tussen alumni bracht de school al meermaals in diskrediet. Aan de zogenaamde 'Vlerick boys' kleeft ook een sterk elitair karakter van een old boys network.

De school realiseert een omzet van bijna 30 miljoen euro.

Solvay Business School

Kostprijs MBA: 16.000 euro
Rangschikking Europese business schools: 22ste plaats
     

De school werd ongeveer een eeuw geleden gesticht door de grootindustrieel en scheikundige Ernest Solvay. Momenteel onderhoudt deze business school nauwe contacten met de VUB en diens Franstalige evenknie ULB.

Naast enkele economische Bachelors, kan je er ook diverse Masters volgen, sommige met een sterke technische insteek. De school trekt in de eerste plaats een Franstalig publiek aan. Afgestudeerden en professionals kunnen er een aanvullende Master in Management volgen, waarvoor je 811 euro inschrijvingsgeld neertelt. Daarnaast is er een voltijds en een deeltijds MBA-programma, die respectievelijk 16.000 en 14.000 euro kosten.

UAMS

Kostprijs MBA: 15.480 euro
Rangschikking Europese business schools: 52ste plaats
     

In 2000 lanceerde Antwerpen een nieuwe business school in de schoot van de Universiteit Antwerpen: de UAMS. In tegenstelling tot andere business schools, verzorgt de UAMS ook opleidingen voor de non-profit en de social profit (gezondheidszorg, welzijns- en culturele sector).

Naast de gebruikelijke Masters in Management, organiseert de UAMS ook een eenjarige opleiding in personeelswetenschappen. Daar tel je 4.500 euro inschrijvingsgeld voor neer. Professionals met zes jaar ervaring of meer kunnen er een Executive MBA volgen.

De UAMS haalt een omzet van ongeveer 6 miljoen euro.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17320 andere jobs