Vorige

1 van 58

Volgende
Volgend artikel:

De uitzendmarkt koelt af

Welk contract krijgen uitzendkrachten?

12 februari 2013
Bij uitzendarbeid ben je niet in dienst van het bedrijf waar je je job uitoefent, maar van een interimkantoor. De onderneming waar je gaat werken, wordt wel beschouwd als je rechtstreekse werkgever.
interim

Voor elke opdracht is een schriftelijk contract nodig. Vaak gaat het om weekcontracten. De eerste drie werkdagen worden beschouwd als proefperiode, tenzij het in het contract anders staat. De overeenkomst van bepaalde duur mag telkens worden vernieuwd.

Kennismaking

Als je een bepaalde job wilt, moet je die vaak (eerst) op interimbasis doen via een uitzendkantoor. Voor sommige mensen heeft uitzendwerk voordelen. Die houden van de afwisseling en de flexibiliteit die ermee gepaard gaat. En via uitzendarbeid kun je ook kennismaken met een bepaalde sector.

Misbruik

Soms wordt er nog wel eens misbruik gemaakt van tijdelijke contracten, zoals mensen die jaren op interimbasis werken of minder betaald worden dan collega's met een vast contract. Een uitzendkracht heeft nochtans recht op hetzelfde loon en moet dezelfde loonvoordelen krijgen als de vaste werknemers.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13524 andere jobs