Bazen
Vorige

1 van 471

Volgende
Volgend artikel:

Heeft je baas iets te zeggen op hoe jij eruitziet?

We vinden ons beter dan onze baas

Bijna zeven op de tien (69 procent) van de millenials vindt dat ze de job van hun baas zelf beter zouden doen.
Zeven op de tien medewerkers vinden dat ze de job van hun leidinggevende beter zouden doen.

De bevindingen komen uit het Global State of Managers-onderzoek van Kronos en Future Workplace, gebaseerd op reacties bij ruim 3.000 werknemers wereldwijd. Zij konden hun leidinggevenden evalueren op vijf domeinen: communicatie, competentie, empowerment, professionele ontwikkeling en ondersteuning.

Zelf beter doen

De grote meerderheid van de respondenten (71%) is best tevreden met zijn leidinggevende, vooral voor competentie en werkethiek krijgen ze goede punten. Niettemin beweren bijna zeven op de tien (69%) dat ze zijn of haar job zelf beter zouden doen. Vooral jonge werknemers schatten hun eigen leiderschapskwaliteiten hoog in: 73% van de millennials denkt het beter te kunnen doen.

In elk geval zijn er aandachtspunten. Minstens een op de drie respondenten zegt dat de leidinggevende ondermaats scoort op het ondersteunen van het evenwicht werk-privé (37%), omgaan met prestatiegerelateerde kwesties (33%) en communicatie (33%). Ten slotte bevestigt het onderzoek nog maar eens het belang van een goede relatie tussen chef en medewerker. Zo stellen zeven op de tien respondenten dat de relatie met hun leidinggevende een bepalende factor is in de beslissing om het bedrijf al dan niet te verlaten.


(wv) - Bron: MARK Magazine

8 oktober 2019
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook