Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1034

Volgende
Volgend artikel:

Een promotie weigeren: waarom en hoe?

Waarvan heb jij spijt als je sterft?

Spijt als je sterft
Het is een onderzoek dat aan het denken zet: als jouw tijd op aarde erop zit, waarvan heb je dan spijt? Niet zozeer dat je te weinig hebt gewerkt.

Het was de Australische palliatieve verpleegster Bonnie Ware die haar ‘top five regrets of the dying’ liet optekenen. Stervenden blijken vooral spijt te hebben dat ze ‘onvoldoende hun eigen leven hadden geleefd’. Op nummer twee kwam uit: ‘teveel tijd aan het werk te hebben besteed’.

Lees ook: Waarom werken we zo hard?

“Mensen halen wel betekenis en waarde uit het werk, maar voor een veel groter gedeelte uit het samenzijn met hun geliefde, hun kinderen, familie en vrienden. Alsook uit onze hobby’s en passies”, oppert Dajo De Prins, coach en auteur van ‘Werkgeluk’.

Geluk heb je zelf in handen: 8 to do’s

‘Had ik maar harder gewerkt’

Op plaats drie in het onderzoek van Bonnie Ware stond ‘te weinig uitdrukking hebben gegeven aan je eigen gevoelens’. Op nummer vier dat ze hun vrienden te veel hadden verwaarloosd en op vijf dat ze onvoldoende hadden geleefd voor het eigen geluk. “Niemand had er spijt van dat hij/zij tijdens zijn leven niet harder had gewerkt”, stelt De Prins vast.

Hoe gelukkig ben jij in je job? Ontdek de 4 dimensies van werkgeluk!

(William Visterin)

20 september 2021
Anderen bekeken ook