Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 860

Volgende
Volgend artikel:

Ligt jouw volgende job in C-Mine Genk?

Waar kan je als LGBT+ best aan het werk?

LGBT regenboogvlag
De goedkeuring van de omstreden anti-homowet in Hongarije drukt heel wat LGBT+-personen met de neus op de feiten: niet elk Europees land staat even open voor mensen met een andere seksuele voorkeur. Waar kun je als LGBT+ best aan het werk?

Vergelijkend onderzoek

LGBT+ staat voor “Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender” en verenigt mensen met een andere seksuele voorkeur. Om te weten in welk land je als LGBT+ de beste professionele vooruitzichten hebt, deed Digital PR Agency Reboot een vergelijkend onderzoek.

Aan de hand van gedetailleerde gegevens van FRA en Eurostat werden werkgerelateerde factoren zoals openheid, gelijkheid, inclusiviteit en representatie onderzocht en geanalyseerd. Hiermee werd een vergelijkend overzicht gemaakt van Europese landen waar inclusiviteit op de werkvloer niet alleen beperkt is tot het uithangen van de regenboogvlag.

Lees ook: Werknemer wil meer diversiteit op werkvloer

Verhelderende resultaten

Wie de kaart van Europa bekijkt, merkt het meteen op: in sommige landen van het voormalige Oostblok is nog werk aan de winkel wat inclusiviteit op de werkvloer betreft. Zo scoren Servië, Litouwen, Bulgarije, Letland en Roemenië nog slechter dan Hongarije, dat onlangs een omstreden anti-homowetgeving heeft goedgekeurd. Ook een aantal zuiderse landen zoals Cyprus, Griekenland, Italië en Portugal hebben een lage score.

Het land met de beste professionele vooruitzichten voor LGBT+-personen is … België. Niet onlogisch als je weet dat er al vele jaren heel wat inspanningen gedaan worden om inclusiviteit op de werkvloer actief te bevorderen. Bovendien heeft België naast een vooruitstrevend wettelijk kader inzake de rechten voor LGBT+-personen ook een interfederaal Actieplan tegen discriminatie en geweld ten aanzien van LGBT+-personen.

The best European countries for LGBT+ workers The best European countries for LGBT+ workers Index
Go for happy! Bekijk het actuele vacatureaanbod

(fd) - Bron: Reboot

19 juli 2021

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook