Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 272

Volgende
Volgend artikel:

Wat is jouw slechtste vraag op je sollicitatiegesprek?

VIDEO: Hoe krijg je een job bij Google?

Google is een ‘love brand’. Als er een vacature verschijnt, staan er onmiddellijk tientallen of zelfs honderden sollicitanten in de rij. Wat mag je precies verwachten van een sollicitatiegesprek bij de Amerikaanse techreus? Google legt het zelf uit in een video.
#

Op YouTube geeft Google antwoorden op populaire vragen. Eén van die vragen is ‘Hoe krijg je een baan bij Google?’. Er zijn immers een heleboel geruchten dat je de vreemdste vragen voorgeschoteld kunt krijgen tijdens het sollicitatiegesprek. Hoeveel golfballetjes passen er in een lift? Of waarom zijn putdeksels rond?

Mythe

Uit het videofragment blijkt dat de mythe slechts gedeeltelijk klopt. Google durfde vijftien jaar geleden weleens raadseltjes voor te schotelen tijdens een selectieprocedure, maar dat blijkt vandaag veel minder het geval te zijn. Volgens de HR Business Partner Benelux Robert-Jan van Berckel is het niet nodig om op zoek te gaan naar de antwoorden op de gekste puzzels. “We kijken wel naar de manier waarop je denkt en redeneert. Een fikse voorbereiding heeft geen zin, je kunt maar beter tonen wie je echt bent”, klinkt het.

Ultieme tips van Robert-Jan van Berckel, HR Business Partner Benelux bij Google: 

  • Wees jezelf
  • Draag normale kleren
  • Blijf kritisch
  • Durf vragen stellen

Video

 

 

(em) 

12 december 2016

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook