Vorige

1 van 97

Volgende
Volgend artikel:

Brussel is bij de werkende Vlaming onbekend én onbemind

VIDEO: Deze man zwemt dagelijks naar het werk

28 september 2017
Ben je de ellenlange files van en naar je werk beu? Dan kun je misschien naar je werk zwemmen. Benjamin David ruilde de straten in voor rivier Isar om naar het werk te gaan.
Benjamin David
Benjamin David zwemt elke dag naar zijn werk.

Geef toe: je ochtend is al helemaal verpest wanneer je nog maar denkt aan de file die je moet trotseren. Dat was ook het geval bij Benjamin David. De oplossing? Naar het werk zwemmen.

Twee kilometer op en neer naar het bedrijf. Daar deed hij langer over met de auto dan al zwemmend. Daarom koos David ervoor om dagelijks via de Isar te gaan werken. Bij zomerse temperaturen doet hij zijn traject in een gewone zwemshort, maar wanneer het wat kouder wordt, kiest hij voor een thermisch duikpak.

Safety first

Vooraleer hij vertrekt, controleert hij altijd of hij wel veilig op z’n werk kan geraken. Het water mag niet té koud zijn, het mag niet te hoog of niet te laag staan en natuurlijk is de stroming ook van groot belang.

Maar ook in het water ligt het gevaar op de loer. Daarom draagt hij sandalen om zijn voeten te beschermen tegen glas of de gedumpte fietsen die hij regelmatig tegenkomt in de rivier.

 

Reddingsboei

En wat met zijn laptop? Een jonge designer uit Bazel heeft een speciale rugzak ontworpen waarin Benjamin al z’n werkgerief én kleding veilig en droog op het werk krijgt. Het is een waterdichte zak die, wanneer je hem oprolt, omgetoverd wordt tot reddingsboei. Als hij even moe is, kan hij perfect een eindje verder drijven.

De man heeft met zijn manier van pendelen veel bekijks. Mensen staren hem aan vanop de bruggen waar hij voorbij komt. Maar hij is er zeker van dat in de toekomst steeds meer mensen, die de mogelijkheid hebben, al zwemmend naar het werk gaan.

(dt/em) - Foto: Bild.de - Bron: BBC Capital 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14959 andere jobs