Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Top 10 best verdienende gamers ter wereld

gaming pc
Of je nu koeien melkt in Farmville, een potje golf speelt op de Wii of probeert te overleven op een eiland in Fortnite: in bijna iedereen schuilt een gamer. Al zijn er enkele jongens die het niet alleen voor hun plezier doen, maar er ook nog eens hopen geld mee verdienen.

10. Nick Kolcheff, beter bekend als Nickmercs

Nick Kolcheff

Met een slordige 5,3 miljoen euro behoort Nick Kolcheff net tot de top 10 van best verdienende gamers ter wereld. Nickmercs, zijn alias, maakte naam en faam in het spel Fortnite. In tegenstelling tot zijn concurrenten, speelt hij het spel niet op de computer maar met een controller. Intussen heeft hij een contract getekend bij Twitch voor 2 jaar, goed voor 2 miljoen euro dollar, oftewel 1,7 miljoen euro.

9. TimTheTatman, alias Timothy Betar

TimTheTatman

Nog een Fortnite-meester: TimTheTatman. Zijn reclamedeals met Reese’s en Budweiser en zijn exclusieve streams bij Twitch leveren hem zo’n 7 miljoen euro op.

8. Jacksepticeye, ofwel Sean McLoughlin

Jacksepticeye

Met een dikke 9,7 miljoen euro staat McLoughlin op een mooie 8ste plaats in het lijstje. Hij is de meest populaire Ier op YouTube, waar hij zijn tips and tricks deelt. Naast gamen heeft Jacksepticeye een eigen kledingmerk, samen met collega-gamer Mark ‘Markiplier’ Fischbach.

7. Evan Fong, aka VanossGaming

Evan Fong

Fong is een hit op YouTube, en levert in zijn video’s grappige commentaar bij tal van games. Vorig jaar werden zijn filmpjes maar liefst 1,6 miljard keer bekeken. Sinds 2016 spreekt hij trouwens ook de stem in van een monsterjager in de YouTube-reeks ‘Paranormal Action Squad’. Dat alles is goed voor 10,1 miljoen euro.

6. DanTDM, alias Daniel Middleton

DanTDM

DanTDM is een Minecraft-legende en heeft voor zijn streams meer dan 22 miljoen abonnees verzameld. Indrukwekkend! Vorig jaar ging hij zelfs op tournee, met een interactieve film ‘The Contest’ als concept. Zijn loon? 10,6 miljoen euro.

5. Michael Grzesiek, beter bekend als Shroud

Michael Grzesiek

De top 5 wordt geopend door de Pools-Canadese gamer Shroud, met een loonstrookje van zo’n 11 miljoen euro. Grzesiek is geen kampioen in één spel, maar in meerdere en wist zo de aandacht te trekken van enkele grote sponsors, waaronder EA en Blizzard. Ook hij heeft een eigen kledinglijn.

4. Mark Fischback, aka Markiplier

Mark Fischback

Het handelsmerk van Fischback? Humor! In z’n video’s kan hij het niet laten om extreme commentaren te geven op horrorverhalen, maar het levert hem wel heel wat kijkers op. Met 12,3 miljoen euro staat Markiplier daarmee op de vierde plaats.

3. Preston Arsement, of simpelweg Preston

Preston Arsement

De populaire Minecraft-speler Preston staat met een loonstrookje van 12,4 miljoen euro op de derde plaats van best verdienende gamers ter wereld. Als vlogger en host van gaming events kan dat wel tellen.

2. Felix Kjellberg, aka PewDiePie

Felix Kjellberg

Een royalty in YouTube-land? Felix Kjellberg. Momenteel geniet hij van een sabbatjaar, naar een tumultueuze tijd. PewDiePie kwam in opspraak na zogenaamde antisemitische uitspraken. Dat gezegd zijnde blijft hij met zijn miljoenen abonnees en miljarden views een van de grootverdieners, met zo’n 13,2 miljoen euro.

1. Tyler Blevins, Ninja voor de vrienden

Tyler Blevins

Tyler Blevins is alleen al om zijn kapsel opvallend te noemen. Maar het is door zijn Fortnite-skills dat hij een heus fenomeen werd in de gamingwereld. Hij sloot onder meer deals met Walmart en werkt op dit moment onder een exclusiviteitscontract voor Microsoft. Met een slordige 15 miljoen euro is hij dé grootverdiener onder de gamers.

(dt/em) - Bron: Business AM

19 juni 2020
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook