Jobs met toekomst
Vorige

1 van 484

Volgende
Volgend artikel:

Werken in de sport met 10,9% toegenomen

Techbedrijven strijden om ingenieurs

Techbedrijven Silicon Valley
Grote Amerikaanse techbedrijven als Apple doen heel wat financiële inspanningen om te verhinderen dat hun ingenieurs overstappen naar concurrenten.

Sommige ingenieurs bij Apple kregen onlangs aandelenbonussen ter waarde van 50.000 tot 180.000 dollar (44.000 tot 158.000 euro). Dat moet verhinderen dat hun topingenieurs overstappen naar een rivaal zoals Meta, het moederbedrijf van Facebook. De bonussen komen bovenop de gewone beloningspakketten van Apple. Dat alles meldt het persagentschap Bloomberg.

Net als Meta investeert ook Apple fors in de ontwikkeling van technologie zoals rond augmented reality. Zo heeft het bedrijf de afgelopen jaren gewerkt aan de lancering van een mixed-reality headset en een augmented reality-bril. Meta zou op zijn beurt in de zomer van 2022 een concurrent voor de Apple Watch willen lanceren. En daar zijn allemaal gespecialiseerde profielen voor nodig.

Een gewone bonus of aandelenopties: wat kies je best?

Voor wat, hoort wat

Apple-oprichter Steve Jobs maakte er indertijd al een gewoonte van om sommige softwareontwikkelaars of -ingenieurs extra goed te vergoeden, soms zelfs een veelvoud van hun collega’s. Omdat ze dat, volgens Jobs, ook waard waren.

De aandelenbonussen, die Apple recent aanbood, werden overigens aangekondigd als ‘beloning voor goede prestaties’. Maar ze kunnen pas over vier jaar ten gelde worden gemaakt. Wat ervoor moet zorgen dat de betrokkenen gedurende die periode bij het bedrijf werkzaam zullen blijven. Voor wat, hoort wat.

Op zoek naar een job als ingenieur? Bekijk het huidige vacatureaanbod

(William Visterin)

10 februari 2022
  • Jobs voor software engineer
Anderen bekeken ook