Selectietesten
Vorige

1 van 46

Volgende

Staan er voorbeeldtests op internet?

12 maart 2019
Bij het solliciteren moet je soms een assessment ondergaan. Om thuis al eens te oefenen kan je op het internet terecht voor allerhande voorbeelden van zo'n assessmenttesten. Internettests kunnen je een zekere richting geven, maar verwacht er niet alle heil van. Gebruik ze vooral om mee te oefenen ...
test

Selectiekantoren en grote bedrijven gebruiken doorgaans ernstige, wetenschappelijke onderbouwde en dure tests, die dus niet zomaar op internet staan.

Hieronder vind je toch enkele interessante websites:

  • Vdab.be/tests: De VDAB biedt op zijn website 126 onlinetests aan, waaronder ook een pak intelligentie- en vaardigheidstests.
  • JobEQ: Via de button ‘demo’ kun je op deze site kennismaken met een aantal selectietests.
  • 123Test.nl: Dat is de meest uitgebreide testsite in het Nederlands. Hier kun je allerlei tests uitproberen, zoals een beroepskeuzetest, een intelligentie- en een persoonlijkheidstest.
  • Assessment-training.com: Deze site biedt ruim 250 testen in 20 verschillende categorieën aan en levert pakketten waarmee je de resultaten en voortgang kan monitoren.
  • Assess.ly: Oefen alles wat je kunt verwachten op je assessment... en dat helemaal gratis. Een aanrader!

Hou goed voor ogen dat ze vooral interessant zijn voor een eerste kennismaking met selectietests. Je kunt wel iets leren uit de resultaten, maar definitieve conclusies mag je er niet uit trekken. Alleen de resultaten bij het selectiekantoor of de werkgever zijn van tel.

(kv)

Aanbevolen jobs