Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 722

Volgende

Sector chemie en farma zoekt technisch TSO-talent

Sector chemie en farma zoekt technisch TSO-talent
De toekomst is aan de technici, dat is in de sector van chemie en farma niet anders. De sector had nog nooit zoveel vacatures. Maar de meeste van die openstaande jobs zijn bestemd voor talent uit het technisch secundair onderwijs (TSO).

Dat blijkt uit de meest recente Jobbarometer, een jaarlijkse enquête bij zo’n honderd chemie- en farmabedrijven die peilt naar de tewerkstellingstrends in de sector. Die trend zet zich volgens sectorfederatie essenscia vandaag door.

Bijna de helft van de 1.800 openstaande vacatures is bestemd voor technisch TSO-talent. Het gaat dan vooral om technische functies in productieprocessen en onderhoud. “Denk aan procesoperatoren, professionele bachelors chemie en elektromechanici met specialisatie in onder meer automatisatie, meet- en regeltechnieken en onderhoudstechnologie”, klinkt het bij essenscia.

Ontdek: Wie wil er werken in chemie en farma?
Job-alert: jobs op maat in je mail. 3 kliks en klaar

Grootste knelpunt is procesoperator

Procesoperator in de chemie is overigens in het algemeen één van de grootste knelpuntberoepen, zo blijkt ook uit een recente analyse van VDAB en Voka Mechelen-Kempen. Deze functie staat in de top drie van vacatures die het langst openstaan in de provincie Antwerpen.

Gemiddeld 138 dagen is deze functie vacant. “Er zijn vandaag meer vacatures voor procesoperatoren dan er leerlingen zijn die de opleiding volgen, meer bepaald het zevende jaar TSO Chemische Procestechnieken. Wie binnenkort een studiekeuze moet maken, weet waar de jobkansen liggen.”

Interesse in een job in de sector van chemie en farma? Bekijk het huidige vacatureaanbod op Jobat.be!

We Are Chemistry

Werken in chemie en farma? Op woensdag 22 maart 2023, van 17u tot 21u30, is er in Bluepoint Antwerpen het jobevent We Are Chemistry, een organisatie van POM Antwerpen. Inschrijven kan via www.wearechemistry.be.

Lees ook: Speeddating in chemie en farma

(William Visterin)

20 maart 2023
Anderen bekeken ook