Jobs met toekomst
Vorige

1 van 486

Volgende
Volgend artikel:

Wie heeft recht op een knelpuntpremie?

Dringend gezocht: procesoperatoren

Dringend procesoperatoren
Er staan veel vacatures open in chemie en life sciences. Maar een erg nijpende is het profiel van procesoperator. De vraag ernaar is groot.

Als procesoperator in chemie of farma controleer of bedien je chemische productieprocessen of machinesystemen. Denk hierbij aan het instellen en bijstellen van de procesinstallaties vanuit een controlekamer of technische onderhouds- en inspectierondes om ervoor te zorgen dat de machines veilig en goed werken.

“Als procesoperator besturen we de installatie”, zo vat Margot Michiels, procesoperator bij Evonik Antwerpen, haar job samen in onderstaand filmpje.

Interesse in een job als procesoperator in chemie of farma? Bekijk het huidige vacatureaanbod

Uitdagende werkomgeving

Op de jobmarkt zijn de Margots van deze wereld vrij gegeerd. Op VDAB en Jobat.be zijn er namelijk talloze vacatures voor procesoperatoren. “Ze zijn bijzonder gewild in de chemiesector, maar steeds moeilijker te vinden. Het aantal leerlingen in de tso-richting Chemische Procestechnieken zat jaren in een stijgende lijn, maar dit schooljaar merken we een opvallende terugval”, stelt Gert Verreth van sectorfederatie essenscia.

Extra: Wie is meest gevraagd in chemie en farma?

“Nochtans is dit een topjob als je kijkt naar verloning, doorgroeimogelijkheden en uitdagende werkomgeving. Bovendien werk je mee om installaties en processen climate-proof te maken.” Een oproep ook aan meisjes zoals Margot, die zelf ook wel erkent dat het in haar job nu nog vaak een mannenwereld is.

Wat is het gemiddelde loon van een procesoperator? Ontdek het hier!

(William Visterin)

22 september 2022
  • Jobs voor procesoperator chemie

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook