Puratos: ‘Mijn ploeg én mijn bedrijf vind ik echt top’

“Hoe mijn job eruitziet? Ik overzie het productieproces. De grondstoffen voor onze chocolade worden toevoegd aan de grote kneder die er een homogene massa van maakt. Die komt terecht in een trechter of een bak, waarna de massa de band opgaat. Daarop laten we dan de walsen los. Zo’n wals bestaat uit vijf rollen. Op de onderkant van de band komt een fijn poeder tevoorschijn dat tot een bepaalde dikte wordt gewalst. Die substantie gaat naar een conchmachine. Concheren is een proces dat afvalstoffen uitfiltert. De chocolade wordt dan geplet en gaat door naar de menger.”
Stijn staat in voor één lijn, maar als er veel werk is, springt hij in voor zijn collega’s op de andere lijnen. “We hebben vijf types lijnen. Bovendien zijn er oude en nieuwe machines. Ik heb ervaring met allemaal en werk nu zelf op een nieuwe E-lijn. Op de hightechlijnen is het gemakkelijker werken, maar je hebt er wel een opleiding voor nodig. Een onervaren operator zal daar niet meteen mee aan de slag kunnen.”
Je werk wordt gerespecteerd
Stijn werkt al 2,5 jaar voor Belcolade. “Ploeg en bedrijf vind ik echt top. Ik ben gestart via een uitzendcontract, zonder goed te weten wat de job juist inhield. De chocolade-industrie was een uitdaging, maar uiteindelijk ook een nieuwe wereld die voor me openging. Ik slaagde voor de testen, volgde een opleiding en nu ken ik de productie door en door.”
“Belcolade is een leuk bedrijf omdat je werk wordt gerespecteerd. Op drukke dagen kan je rekenen op je collega’s. Elders is het vaak van ‘trek je plan’, hier niet. Hiervoor was ik bij Tupperware, in een magazijn en in een schoenenwinkel aan de slag. Dat is helemaal niet te vergelijken met deze job. Of ik wil doorgroeien? Op termijn misschien wel. De mogelijkheden zijn er in ieder geval. Maar de job die ik nu doe, is wat mij betreft prima voor de komende jaren. En bij Belcolade blijven, is echt wel de bedoeling.”
(wv)
26 oktober 2018- Jobs voor Puratos
Puratos: ‘Mijn ploeg én mijn bedrijf vind ik echt top’

“Hoe mijn job eruitziet? Ik overzie het productieproces. De grondstoffen voor onze chocolade worden toevoegd aan de grote kneder die er een homogene massa van maakt. Die komt terecht in een trechter of een bak, waarna de massa de band opgaat. Daarop laten we dan de walsen los. Zo’n wals bestaat uit vijf rollen. Op de onderkant van de band komt een fijn poeder tevoorschijn dat tot een bepaalde dikte wordt gewalst. Die substantie gaat naar een conchmachine. Concheren is een proces dat afvalstoffen uitfiltert. De chocolade wordt dan geplet en gaat door naar de menger.”
Stijn staat in voor één lijn, maar als er veel werk is, springt hij in voor zijn collega’s op de andere lijnen. “We hebben vijf types lijnen. Bovendien zijn er oude en nieuwe machines. Ik heb ervaring met allemaal en werk nu zelf op een nieuwe E-lijn. Op de hightechlijnen is het gemakkelijker werken, maar je hebt er wel een opleiding voor nodig. Een onervaren operator zal daar niet meteen mee aan de slag kunnen.”
Je werk wordt gerespecteerd
Stijn werkt al 2,5 jaar voor Belcolade. “Ploeg en bedrijf vind ik echt top. Ik ben gestart via een uitzendcontract, zonder goed te weten wat de job juist inhield. De chocolade-industrie was een uitdaging, maar uiteindelijk ook een nieuwe wereld die voor me openging. Ik slaagde voor de testen, volgde een opleiding en nu ken ik de productie door en door.”
“Belcolade is een leuk bedrijf omdat je werk wordt gerespecteerd. Op drukke dagen kan je rekenen op je collega’s. Elders is het vaak van ‘trek je plan’, hier niet. Hiervoor was ik bij Tupperware, in een magazijn en in een schoenenwinkel aan de slag. Dat is helemaal niet te vergelijken met deze job. Of ik wil doorgroeien? Op termijn misschien wel. De mogelijkheden zijn er in ieder geval. Maar de job die ik nu doe, is wat mij betreft prima voor de komende jaren. En bij Belcolade blijven, is echt wel de bedoeling.”
(wv)
26 oktober 2018- Jobs voor Puratos
Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
-
7 productieverhogende alternatieven voor koffie
Een kop koffie kan wonderen doen en veel mensen rekenen op de magische krachten van hun dagelijkse dosis cafeïne. Maar welke alternatieven zijn er?
-
Dit is de meest productieve dagindeling
Drink je om 7 uur ’s morgens koffie en ga je om 8 uur ’s avonds sporten? Misschien ben je al jaren verkeerd bezig... Tijd om je dagindeling om te gooien?
-
Puratos: Proeftuin voor operatoren
Belgischer én internationaler vind je het niet, de producten, ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers van Puratos.
-
Gelukkige werknemers zijn productiever … met chocolade
Uit onderzoek van economen van de Britse University of Warwick blijkt dat geluk de productiviteit van werknemers met 12 procent doet verhogen.
-
Puratos: 'Vrouw en operator? Zéker bij Belcolade'
Nicky Smet is een jonge vrouw en al drie jaar operator bij Belcolade, de chocoladefabriek van voedingsgroep Puratos.
-
Het loon van een elektromechanicus in een chocoladefabriek: 1.790 euro netto
We vroegen aan Pieter Vermant (24) uit Malderen, elektromechanicus in een chocoladefabriek, hoeveel hij maandelijks verdient ...
-
25 kleine dingen die je gelukkig maken op het werk
Geluk zit in de kleine dingen, en dat is op de werkvloer niet anders. Deze 25 dingen zorgen voor je geluksgevoel op het werk.
-
De 20 meest gevraagde jobs in de energiesector
De energiesector is zowel een cruciale als een dynamische sector: van hernieuwbare energie en nieuwe technologie tot de klassieke energievoorziening.
-
De 25 meest gezochte jobs in techniek en engineering
Techniek en engineering liggen nog altijd erg goed in de (arbeids)markt. Jobat geeft een overzicht van de 25 meest gevraagde jobs in techniek.
Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
-
Puratos: 'Vrouw en operator? Zéker bij Belcolade'
Nicky Smet is een jonge vrouw en al drie jaar operator bij Belcolade, de chocoladefabriek van voedingsgroep Puratos.
-
7 productieverhogende alternatieven voor koffie
Een kop koffie kan wonderen doen en veel mensen rekenen op de magische krachten van hun dagelijkse dosis cafeïne. Maar welke alternatieven zijn er?
-
25 kleine dingen die je gelukkig maken op het werk
Geluk zit in de kleine dingen, en dat is op de werkvloer niet anders. Deze 25 dingen zorgen voor je geluksgevoel op het werk.
-
Dit is de meest productieve dagindeling
Drink je om 7 uur ’s morgens koffie en ga je om 8 uur ’s avonds sporten? Misschien ben je al jaren verkeerd bezig... Tijd om je dagindeling om te gooien?
-
Gelukkige werknemers zijn productiever … met chocolade
Uit onderzoek van economen van de Britse University of Warwick blijkt dat geluk de productiviteit van werknemers met 12 procent doet verhogen.
-
Puratos: Proeftuin voor operatoren
Belgischer én internationaler vind je het niet, de producten, ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers van Puratos.
-
Het loon van een elektromechanicus in een chocoladefabriek: 1.790 euro netto
We vroegen aan Pieter Vermant (24) uit Malderen, elektromechanicus in een chocoladefabriek, hoeveel hij maandelijks verdient ...
-
België op 19 in gelijkekansenindex
België staat op plaats 19 (op 100) als het gaat om gelijkheid en carrièremogelijkheden voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Wie voert de lijst aan?
-
Uit het oog, uit het hart? Minder vriendschap op de werkvloer
Uit het oog, uit het hart? Ruim één op de vier werknemers (26%) heeft tegenwoordig een minder hechte band met zijn of haar collega’s.