Aangeboden door Smals

“De menselijke factor, het teamwerk en de maatschappelijke impact maken Smals uniek”

Smals is een van de grootste IT-organisaties van het land, met grensverleggende projecten in domeinen die impact hebben op het leven van iedereen: de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. Met meer dan 1.500 IT’ers kan Smals een brede waaier aan diensten aanbieden, waaronder softwareontwikkeling, infrastructuurbeheer en security. Jeroen Descheemaeker, Kirsten Vandeweyer en Tim De Keyser werken dagelijks mee aan boeiende projecten en geven een blik achter de schermen.

Onmisbare schakels in een projectteam

Alle drie spelen ze een eigen rol in een projectteam. Jeroen is projectleider en waakt erover dat zijn projecten vlot verlopen en dat het resultaat voldoet aan de eisen van de klant. Als functioneel analist luistert Kirsten naar de wensen van de klant en beschrijft en structureert ze de behoeften vervolgens voor ontwikkelaars zoals Tim. Daarna bouwen de ontwikkelaars de toepassing of het platform op basis van de analyse. Ze vertellen vol enthousiasme over hun job en waarom ze graag bij Smals werken.

“Met teams van ontwikkelaars, analisten, architecten en projectleiders leveren we oplossingen op maat voor onder andere het eHealth-platform, het RIZIV, de RSZ, het agentschap Opgroeien en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid”, opent Jeroen. “Bekende projecten van Smals zijn onder meer MijnGeneesmiddelen, eHealth Box, de Orgadon-toepassing voor orgaandonatie en de Vlaamse sociale bescherming, maar ook eBox of Student@Work.”

Uitdaging, teamwork en maatschappelijke impact

Jeroen studeerde grafische en digitale media en deed ervaring op als ontwikkelaar en projectleider bij zowel kleine web agencies als enkele grotere IT-dienstverleners. Hij leerde Smals zes jaar geleden kennen als consultant. “Hier blijven nieuwe projecten me zelfs na zes jaar nog uitdagen”, lacht hij. “Smals’ maturiteit in softwareontwikkeling is erg hoog en al die nieuwe technische concepten blijven me boeien. Je bent hier ook omringd door open, capabele collega’s die vooruit willen, wat bijzonder motiveert. Die steun ervaar je ook van het management, dat actief peilt naar waar je wil evolueren in de komende jaren.”

Goede work-lifebalance

Het hoofdkantoor van Smals bevindt zich in Brussel, tegenover het Zuidstation. Twee satellietkantoren in Gent en Charleroi maken het mogelijk om ook dichter bij huis te werken. “De meeste collega’s werken drie à vier dagen per week thuis”, zegt Kirsten. Ze maakte ruim tien jaar geleden kennis met Smals op een jobbeurs. “De sociale relevantie van de job sprak me meteen aan. Je betekent iets voor de maatschappij. Ik wilde ook een job met vlot woon-werkverkeer. Dat we naast het station liggen, speelde dus zeker mee. Na mijn sollicitatie volgde de feedback snel, en ik mocht 4/5 starten, perfect op maat van mijn privéleven.” Wanneer Kirstens kinderen thuiskomen van school, stopt ze een uurtje met werken. Dat haalt ze dan later op de avond in. “Er zijn natuurlijk nog bedrijven met aandacht voor een goede work-lifebalance, maar de menselijke factor, het teamwerk en de maatschappelijke impact maken Smals uniek voor mij. Het definieert je collega’s wanneer kwaliteit primeert op winst.”

Word jij de nieuwe collega van Jeroen, Kirsten en Tim? Bekijk de vacatures op www.smals.be.

Van stagiair tot senior developer

Tim is bij Smals aan de slag als Java-ontwikkelaar. Hij studeerde toegepaste informatica en begon bij Smals als stagiair op de onderzoeksafdeling. “Verschillende aspecten spraken me aan: de werkzekerheid, de maatschappelijke impact, het interessante onderzoeksproject met nieuwe technologieën... Hier kreeg ik de kans om al meteen een bijdrage te leveren, mezelf te bewijzen en door te groeien. Straks werk ik hier drie jaar, maar ik zit nu al in het traject voor senior developer. Zo snel vooruitgaan, dat zou bij een ander bedrijf nooit mogelijk zijn.” Tim looft de kansen die Smals biedt. “Als je een opleiding nodig hebt die past binnen jouw werk of groei, dan mag je die volgen. Er is hier echt veel budget voor opleiding. (lacht) En als je je als ontwikkelaar na afloop van een project op een andere technologie wil toespitsen, kan dat ook.”

Van testanalist naar functioneel expert

Kirsten begon bij Smals als testanalist. Maar het boeide haar meer om in overleg met de klanten en ontwikkelaars de functionele specificaties van een IT-oplossing uit te werken. “Het management bood me de kans om te evolueren”, zegt ze. “Dat waardeer ik nog steeds. Nu ondersteun ik verschillende analisten en zorg ik ervoor dat alles uniform verloopt. Ik voel de appreciatie voor wat ik doe, en dat geeft me veel werkvreugde.”Kirsten behaalde een masterdiploma wiskunde. Geen klassiek IT-diploma dus, maar Smals biedt veel opleidingen waar je de juiste competenties aanleert. “Het gaat om je intrinsieke capaciteiten en je motivatie, en natuurlijk je ervaring.”

Meebouwen aan impactvolle IT-projecten

Het actieterrein van Smals is bijzonder breed. Naast softwareontwikkeling en -onderhoud biedt Smals zijn klanten ook ondersteuning op het vlak van infrastructuur en security. Daarvoor kan het rekenen op de expertise van system engineers, database administrators, netwerkspecialisten, security-experts en tal van andere IT-professionals. Smals draagt bij aan de G-Cloud en beheert twee eigen datacenters om gevoelige data veilig te bewaren. Ten slotte werft Smals ook IT-medewerkers aan voor diverse overheidsinstellingen.

Wil je meebouwen aan impactvolle IT-projecten bij Smals? Ontdek onze vacatures op www.smals.be!
Smals IT
Smals: 96 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Smals' jobs meteen in je mailbox.