Ontslagen worden Vorige

1 van 174

Volgende

Ontslagen werknemer bijt bewakingsagent

Een medewerker van de Verenigde Naties mag zijn tanden niet meer in zijn job zetten en koos daarom maar voor de bewakingsagent …

12 augustus 2019

Delen

Werknemer bijt bewakingsagent

Nicola Baroncini, een voormalige medewerker van de Verenigde Naties, kon er niet mee lachen toen hij te horen kreeg dat hij gepasseerd werd voor een job. Zijn frustratie was zo groot dat hij een bewakingsagent beet voor het kantoor van zijn baas.

De man werkte voor het UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de VN. Hij zag naar eigen zeggen de baan aan zijn neus voorbijgaan omdat een VN-gezant voor Congo ervoor lobbyde dat zijn dochter de job zou krijgen.

Bijten was een reflexreactie

Baroncini trok daarop naar het bureau van zijn baas om zijn beklag te doen. Hij beweert dat de bewakingsagent pepperspray gebruikte en hem aanviel. Volgens een woordvoerster van de VN heeft Baroncini de agent gebeten. De bewakingsagent hield er een ernstige verwonding aan over en is momenteel arbeidsongeschikt.

"Het was een zaak van wettige zelfverdediging", aldus Baroncini. "Ik ben niet groot en werd bedreigd door drie mannen met een wapen. Zij sloegen me en gebruikten tot tweemaal toe hun pepperspray. Bijten was een reflexreactie."

(Bron: Times Online)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?