Starters
Vorige

1 van 157

Volgende

Millennials vinden deze jobvoordelen het belangrijkst

Millenials
Millennials hebben niet alleen andere gewoontes en een andere levensstijl dan andere generaties. Ze hebben een heel andere kijk op wat ze uit een job willen halen.

Een hele carrière bij dezelfde werkgever werken? Dat is horror voor millennials (geboren tussen 1980 en 2000). Een goed loon, de werk-privébalans en extra opleidingen zijn van groot belang voor hen. Volgens een onderzoek van LaSalle Network in Amerika zouden millennials voornamelijk op zoek gaan naar de volgende drie zaken…

1. Flexibele werktijden

Een van de belangrijkste zaken waar de millennials veel aandacht aan besteden, zijn flexibele werktijden. Door het internet is de scheidingslijn tussen werk en privé kleiner geworden, waardoor ze werkzaken thuis of onderweg kunnen doen. Een millennial wil graag de mogelijkheid om af en toe thuis (of ergens anders) te werken op de momenten die hem of haar het best schikken. Privézaken kunnen ook op kantoor gedaan worden, zolang het werk maar afgeraakt.

Uit onderzoek van LaSalle Network in Amerika eind 2018 bij 5.000 millennials bleek dat flexibele werktijden zelfs in de top drie staat van meest gezochte voordelen. Millennials beweren dan ook dat ze productiever zijn wanneer ze zelf kunnen bepalen hoe, waar en wanneer ze werken.

2. Financiële voordelen

Behalve het goed indelen van de werk-privébalans, is ook het financiële plaatje van groot belang. Natuurlijk moet het loon marktconform zijn, maar een millennial besteedt ook veel aandacht aan de immateriële extra’s. Een hospitalisatieverzekering, pensioensparen of andere ondersteuning die werkgevers bieden op financieel- en verzekeringsgebied zijn voor velen een doorslaggevende factor.

3. Professionele groei

Millennials zijn ook erg gefocust op zelfontwikkeling en professionele groei. Met grote ambities is een helpende hand van de werkgever een groot pluspunt. Opleidingen of mogelijkheden om binnen het bedrijf te groeien, zijn dus erg belangrijk. Wanneer ze het gevoel krijgen dat ze vastlopen, gaan ze op zoek naar een nieuwe uitdaging…

Betere voordelen? Let’s go!

Als een job deze drie zaken omvat, zullen millennials waarschijnlijk erg goede werkkrachten en collega’s zijn. Maar wat als er iets ontbreekt? Volgens het onderzoek van LaSalle zouden 75% van de twintigers van job willen veranderen omwille van 3 grote redenen:

  1. De zoektocht naar een nieuwe functie
  2. De zoektocht naar betere voordelen
  3. De zoektocht naar een nieuwe weg in het loopbaantraject

Millennials beginnen meestal vol enthousiasme aan een nieuwe job. Ze zijn tevreden over hun job, met de voordelen die ze krijgen en de groei die ze doormaken. Na twee jaar, krijgen velen van hen het gevoel dat ze vastlopen… Resultaat: millennials gaan op zoek naar nieuwe functies, betere voordelen, of een totaal andere weg in hun carrière. Tenzij de werkgever kan blijven inspelen op hun noden.

(mr) 

18 juli 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook