Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 970

Volgende
Volgend artikel:

En hoe goed is jouw Engels?

Meer bereiken dankzij je lichaamstaal: 5 tips

We letten allemaal op wat we zeggen. Maar met onze non-verbale communicatie zeggen we vaak nog meer. Onbewust dan. Zij die bewust omgaan met hun lichaamstaal kunnen hier voordeel uithalen.
#

5x lichaamstaal en hoe je overkomt

1. Minder denken, meer oogcontact

Wanneer we nadenken, gaan onze ogen verschillende richtingen uit. Daardoor kijken we slechts de helft van de tijd in de ogen van onze gesprekspartners. Tijdens een speech of een interview kan dit de indruk wekken dat we zenuwachtig zijn of dat we onze gesprekspartner trachten te ontwijken. Pauseer even vooraleer je begint te praten, zodat je minder moet nadenken terwijl je spreekt.

2. Gebaren helpen

Gesticuleren zorgt er niet enkel voor dat je natuurlijker overkomt, maar helpt je ook beter uit je woorden te komen. Je zinnen worden korter en beknopter, en je gedachtengang versnelt.

3. Enthousiaster zijn

Uit tests blijkt dat we ons energieniveau makkelijk overschatten. Wie enthousiast wil overkomen, doet zich dus best iets energieker voor dan je denkt dat nodig is.

4. Je voeten tonen je de weg

De richting van je voeten tonen vaak wat je onbewust denkt. Wanneer je je in een gesprek bevindt dat je liefst zo snel mogelijk wil verlaten, kijk dan even naar je voeten. De kans is groot dat ze naar de uitgang wijzen. Ook het omgekeerde is waar: als je een idee wil hebben van wat je gesprekspartner denkt, check dan even zijn voeten!

5. Glimlachen werkt aanstekelijk

Als je iemand in de ogen kijkt en glimlacht, is de kans groot dat die persoon ook begint te glimlachen. Als je knikt, dan knikt de ander ook. Dit onbewust imitatiegedrag kan je bewust uitbuiten door op de juiste momenten zelf te glimlachen en te knikken. Wanneer je publiek jou gaat imiteren, bewijst dat immers dat ze ontvankelijk zijn voor de ideeën die je hen aanreikt.

(mr) – Bron: MrMediatraining.com 

9 maart 2012
Anderen bekeken ook