Vorige

1 van 814

Volgende
Volgend artikel:

Tips om je werk uit je gedachten te bannen op je vrije dagen

'Yoga versterkt in het leven én het werk'

20 juli 2018
Yoga bij Aquafin
“Je zult verrast zijn over wat yoga je kan bieden.” (Els Liekens, gebiedsingenieur bij Aquafin)
'Gebiedsingenieur', zo staat er op het visitekaartje van Els Liekens. Ze bouwt een integrale visie uit voor afval- en regenwater in de regio Antwerpen. Maar daarnaast is Els ook de vrouw die yogasessies organiseert voor haar collega's bij Aquafin.

“Ik geef afwisselend twee vormen van yoga”, zegt ze. “Vinyasa is een dynamische vorm met heel veel sequenties, terwijl je bij yin yoga bepaalde houdingen een aantal minuten aanhoudt.”

Dat yoga goed is voor de gezondheid – mentaal én fysiek – weet Els uit ondervinding. Toen ze door een moeilijke periode ging, ontdekte ze dat yoga haar opnieuw tot zichzelf kon brengen. Terug aan de slag, wilde ze die ervaring ook delen met collega's. “Ik stelde het voor aan een aantal collega's, en deed een ruimere oproep. De vriendenkring van Aquafin, die hier heel wat sociale activiteiten organiseert, kocht twintig yogamatten aan. Ondertussen zijn er een vijftigtal mensen in de inschrijvingspool, en doen elke week vijftien tot twintig collega's mee.”

De voordelen

Verschillende collega's ontdekten dankzij Els ook de voordelen van yoga. Terwijl het voor de ene vooral gaat om lichamelijk welzijn, wil de andere vooral de gedachten even afsluiten van de to do's. Overigens is er niet alleen yoga: bij Aquafin wordt ook dagelijks gewandeld, gelopen of gefietst.

“Er bestaat een vooroordeel over yoga, maar ik zeg steeds dat je het vooral moet proberen. Je zult verrast zijn over wat yoga je kan bieden. Ook professioneel: je ziet de zaken helderder, krijgt energie om de rest van de dag te starten, bent productiever. Yoga versterkt me in het leven én het werk.”

Lees verder:

Bewegen is voor alles goed 

In samenwerking met MARK Magazine
(tv) - Bron: MARK Magazine 

  • Jobs voor Aquafin

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14200 andere jobs