Go for happy
Vorige

1 van 671

Volgende

10 jobs bij Securex: wie doet wat?

Al sinds jaar en dag levert Securex een brede waaier van hr-diensten aan zelfstandigen en ondernemingen – van loonberekening tot medische onderzoeken. Deze tien collega’s werken in hetzelfde bedrijf, maar hun visitekaartjes konden niet sterker van elkaar verschillen.
#

1. Karin Dillen (54), preventieadviseur - bedrijfsarts

Karin Dillen
"Als bedrijfsarts voer ik medische onderzoeken uit bij werknemers. Meer dan 3.000 mensen zie ik per jaar – da’s veel, ja. Maar ik kan met de werknemers wel een band opbouwen. Ik zeg regelmatig: ‘Mijn doel is om u gezond af te leveren tegen de pensioenleeftijd.’ Ik probeer de mensen te motiveren, gezond te houden. Die focus op preventie vind ik misschien wel het mooiste aspect aan mijn job."

"Naast de medische onderzoeken adviseer ik m’n bedrijven op het vlak van gezondheid en welzijn. Ik ga samen met de werkgever zijn bedrijf rond en kijk na of hij met de wetgeving in orde is. Zijn de ladders gekeurd? Is de EHBO-post volledig? Ik kom achter de schermen van de meest uiteenlopende ondernemingen: rusthuizen, scholen, een bouwbedrijf, een bakkerij, … Ook dat maakt mijn baan zo boeiend."

2. Nele Van den Haute (37), client relations supervisor

Nele Van den Haute
"Ik ben verantwoordelijk voor de drie teams van client advisors in Oost-Vlaanderen. Deze mensen bemannen de ondernemingsloketten in Gent, Aalst en Oudenaarde en geven daar advies aan zelfstandigen en ondernemers. Ik ben vroeger zelf nog client advisor geweest, dus ik kan me goed inleven in de dagelijkse situatie van mijn elf medewerkers. Ik probeer ook bewust tijd te maken voor mijn teams: zo plan ik drie keer per jaar een individueel gesprek in met elke werknemer. Gewoon, om te horen hoe het gaat."

"Op drukke dagen ga ik zelf weer achter het loket zitten, net als vroeger. Maar in deze functie werk ik meer met de cijfers dan met de klanten, dat is wel zo. Ik heb doelstellingen die behaald moeten worden. Dat is iets waarin ik moest groeien, maar tegenwoordig kunnen de cijfers en ik aardig met elkaar overweg (lacht)."

3. Jacky Decoster (46), data-architect

Jacky Decoster
"Werken met data staat centraal in mijn job. Een data-architect moet erover waken dat de verwerking van data op een correcte manier gebeurt. Ik zorg er ook voor dat de kwaliteit van onze data hoog blijft, bijvoorbeeld door dubbele klantengegevens te wissen. Het klinkt heel droog en technisch allemaal, maar ik vind het enorm boeiend. Data is de nieuwe olie, zeggen ze weleens. Bij Securex zitten we op een enorme bron van informatie – we bezitten de gegevens van ongeveer 500.000 bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Dat fenomeen van de ‘big data’ fascineert me."

"Mijn job is elke dag anders, want de noden aan data evolueren constant. Ik werk intussen al 23 jaar bij Securex, een tijd waarin ik heel wat verschillende functies heb uitgeoefend. En voor je het weet, ben jij de ancien aan wie de jonge mensen hun vragen stellen."

4. Frédéric Windey (40), businessanalist arbeidsongevallen

Frédéric Windey
"Ik ben binnen Securex de brugfiguur tussen de dienst arbeidsongevallen en de IT-afdeling. Elke (wets)wijziging die impact heeft op het schadebeheer of het polisbeheer, moeten wij aanpassen in het IT-systeem. Want het is natuurlijk belangrijk dat ons IT-systeem op elk moment de juiste berekeningen maakt."

"Ik werk nu vijftien jaar op de dienst arbeidsongevallen en intussen weet ik goed wat er reilt en zeilt in dat domein. Als businessanalist blijft een arbeidsongeval wel een zaak op papier, ik zal nooit persoonlijk contact hebben met het slachtoffer. Ik bekijk zo’n dossier dan ook op een vrij analytische manier. Het zijn de schadebeheerders die dieper ingaan op het verhaal achter het ongeval."

5. Kris Van Dorpe (50), medisch assistent - chauffeur

Kris Van Dorpe
"Mijn functie in één woord? Dat gaat niet. Ik maak planningen op, verleen medische assistentie en rijd met de bus (lacht). Werknemers moeten op regelmatige basis een medisch onderzoek ondergaan, en bij Securex rijden we met een medische bus naar de bedrijven toe. Zo’n bus is best indrukwekkend, hoor: hij is van kop tot teen omgebouwd tot medisch kabinet, met kleedcabines, toiletten en aparte bureaus voor de artsen."

"Ik stel de planning van de medische onderzoeken op in de regio Aalst, dat is één. Vervolgens rijd ik met de medische bus naar het bedrijf in kwestie, dat is twee. In de bus voer ik vooronderzoeken uit bij de mensen, zoals urine- en gehoortesten. Dat is drie. Een zeer verscheiden job dus, die ik met hart en ziel doe. Het vraagt wel wat verantwoordelijkheid om aan het stuur van zo’n bus te zitten: je wilt niet weten hoeveel dat ding heeft gekost (lacht)."

6. Valérie Rogge (36), legal advisor

Valérie Rogge
"Ik geef intern juridisch advies aan medewerkers van Securex. Daarnaast beantwoord ik de juridische vragen van werkgevers over alles wat met tewerkstelling te maken heeft: aanwerving, ontslag, schorsing, noem maar op. Dagelijks komt er nieuwe wetgeving binnenrollen – met dank aan de regeringen Di Rupo en Michel (lacht). Ik heb nog gerust werk voor de komende tien jaar."

"Van ons wordt verwacht dat we experten zijn en alles weten, dus we scholen ons voortdurend bij en volgen de actualiteit op de voet. Als er iets in de krant verschijnt over het afgeslankte tijdskrediet, gaan mijn voelsprieten al omhoog. Je kunt de wetgeving heel goed kennen, maar dat maakt je nog geen goede adviseur. Je moet de wetten ook in de praktijk kunnen toepassen."

7. Jan Devolder (49), hr business en development manager

Jan Devolder
"De rode draad in mijn job, dat zijn de mensen zelf. Ik stuur een team aan van coaches en psychologen die bezig zijn met de ontwikkeling en groei van werknemers. Zij geven bijvoorbeeld coaching aan mensen die even willen stilstaan bij hun loopbaan. Of ze doen een assessment van nieuwe werknemers in de laatste fase voor hun aanwerving. Ik ben zelf ook nog actief als trainer, coach en assessor. Omdat ik er voeling mee wil blijven houden, en omdat ik het graag doe."

"Verder kunnen bedrijven ook bij mij terecht met vragen over hun aanpak op het vlak van human resources. Daar ligt mijn uitdaging vooral in het overtuigen en inspireren van die bedrijven om de mens centraal te plaatsen en in hem te blijven investeren."

8. Brigitte Sohier (47), client advisor werkgevers

Brigitte Sohier
"Ik bereken elke maand zo’n duizend loonbrieven. De eerste en laatste dagen van de maand is het hier racen tegen de klok. Iedereen wil zijn geld op tijd op de rekening, hé. Werknemers in vaste loondienst krijgen elke maand ongeveer hetzelfde nettosalaris, denk je. Maar er komt veel meer bij kijken, zeker bij arbeiders die in ploegen werken. Iedere sector heeft zijn eigen barema’s, toeslagen, vergoedingen, ... Het is heel gevarieerd."

"Al 25 jaar bereken ik het salaris van werknemers uit de privésector. Maar je kunt je wel voorstellen dat mijn job sterk is geëvolueerd. Vroeger moest ik de lonen manueel intikken en becijferen. Vandaag sturen werkgevers hun prestaties door met de computer. In de vrijgekomen tijd geven we nu veel advies aan bedrijven. Dat dagelijkse klantencontact vind ik het leukste deel van mijn job."

9. Chantal Buyse (47), marketingmanager Health & Safety, HR-Consult

Chantal Buyse
"Securex Health & Safety en Securex HR Consult ontwikkelen geregeld nieuwe producten en diensten voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan onze WelzijnsWijzer-aanpak, een methodologie waarmee werkgevers heel gericht hun welzijnsknelpunten in kaart kunnen brengen. Natuurlijk willen we met die producten bepaalde doelgroepen bereiken. De doelstelling van onze marketingafdeling is dan ook: nieuwe diensten strategisch in de markt zetten. Marketing ontwikkelt alle nodige communicatiemiddelen, zowel gedrukt als online. Zo stellen onze experten en vertegenwoordigers de nieuwe diensten op een juiste manier voor aan werkgevers."

"In mijn job zit ik met veel partijen rond de tafel: experten en marketingspecialisten, mensen van de salesafdeling en de externe partners, ... Ik moet dus heel duidelijk communiceren, diplomatisch zijn en bruggen bouwen tussen de verschillende spelers. Een mooie uitdaging. En ook een hele leuke."

10. Jeroen Bauwens (32), partner advisor

Jeroen Bauwens
"Ik verleen advies aan de partners van Securex, met name aan boekhouders en fiscalisten. Zij zijn heel belangrijk voor ons, omdat zij nieuwe klanten aanbrengen. In die zin kun je mij beschouwen als een vertegenwoordiger: ik ga langs bij de boekhouders en zorg ervoor dat ze aan ons denken wanneer een startende zelfstandige bij hen aanklopt."

"Ik help de boekhouder ook bij de opstart van de activiteiten van hun klanten: ik zorg voor de administratieve afwikkeling en zet alle procedures in gang. Voor dat deel van de job ga ik persoonlijk langs bij de loodgieter, de kapster of de bedrijfsleider, om hen advies en begeleiding te geven. Ik probeer ervoor te zorgen dat zij tevreden zijn – en hun boekhouder ook."

(gdb) - Foto’s: (bd) - Bron: MARK Magazine

24 maart 2015
Aanbevolen jobs

10 jobs bij Securex: wie doet wat?

Al sinds jaar en dag levert Securex een brede waaier van hr-diensten aan zelfstandigen en ondernemingen – van loonberekening tot medische onderzoeken. Deze tien collega’s werken in hetzelfde bedrijf, maar hun visitekaartjes konden niet sterker van elkaar verschillen.
#

1. Karin Dillen (54), preventieadviseur - bedrijfsarts

Karin Dillen
"Als bedrijfsarts voer ik medische onderzoeken uit bij werknemers. Meer dan 3.000 mensen zie ik per jaar – da’s veel, ja. Maar ik kan met de werknemers wel een band opbouwen. Ik zeg regelmatig: ‘Mijn doel is om u gezond af te leveren tegen de pensioenleeftijd.’ Ik probeer de mensen te motiveren, gezond te houden. Die focus op preventie vind ik misschien wel het mooiste aspect aan mijn job."

"Naast de medische onderzoeken adviseer ik m’n bedrijven op het vlak van gezondheid en welzijn. Ik ga samen met de werkgever zijn bedrijf rond en kijk na of hij met de wetgeving in orde is. Zijn de ladders gekeurd? Is de EHBO-post volledig? Ik kom achter de schermen van de meest uiteenlopende ondernemingen: rusthuizen, scholen, een bouwbedrijf, een bakkerij, … Ook dat maakt mijn baan zo boeiend."

2. Nele Van den Haute (37), client relations supervisor

Nele Van den Haute
"Ik ben verantwoordelijk voor de drie teams van client advisors in Oost-Vlaanderen. Deze mensen bemannen de ondernemingsloketten in Gent, Aalst en Oudenaarde en geven daar advies aan zelfstandigen en ondernemers. Ik ben vroeger zelf nog client advisor geweest, dus ik kan me goed inleven in de dagelijkse situatie van mijn elf medewerkers. Ik probeer ook bewust tijd te maken voor mijn teams: zo plan ik drie keer per jaar een individueel gesprek in met elke werknemer. Gewoon, om te horen hoe het gaat."

"Op drukke dagen ga ik zelf weer achter het loket zitten, net als vroeger. Maar in deze functie werk ik meer met de cijfers dan met de klanten, dat is wel zo. Ik heb doelstellingen die behaald moeten worden. Dat is iets waarin ik moest groeien, maar tegenwoordig kunnen de cijfers en ik aardig met elkaar overweg (lacht)."

3. Jacky Decoster (46), data-architect

Jacky Decoster
"Werken met data staat centraal in mijn job. Een data-architect moet erover waken dat de verwerking van data op een correcte manier gebeurt. Ik zorg er ook voor dat de kwaliteit van onze data hoog blijft, bijvoorbeeld door dubbele klantengegevens te wissen. Het klinkt heel droog en technisch allemaal, maar ik vind het enorm boeiend. Data is de nieuwe olie, zeggen ze weleens. Bij Securex zitten we op een enorme bron van informatie – we bezitten de gegevens van ongeveer 500.000 bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Dat fenomeen van de ‘big data’ fascineert me."

"Mijn job is elke dag anders, want de noden aan data evolueren constant. Ik werk intussen al 23 jaar bij Securex, een tijd waarin ik heel wat verschillende functies heb uitgeoefend. En voor je het weet, ben jij de ancien aan wie de jonge mensen hun vragen stellen."

4. Frédéric Windey (40), businessanalist arbeidsongevallen

Frédéric Windey
"Ik ben binnen Securex de brugfiguur tussen de dienst arbeidsongevallen en de IT-afdeling. Elke (wets)wijziging die impact heeft op het schadebeheer of het polisbeheer, moeten wij aanpassen in het IT-systeem. Want het is natuurlijk belangrijk dat ons IT-systeem op elk moment de juiste berekeningen maakt."

"Ik werk nu vijftien jaar op de dienst arbeidsongevallen en intussen weet ik goed wat er reilt en zeilt in dat domein. Als businessanalist blijft een arbeidsongeval wel een zaak op papier, ik zal nooit persoonlijk contact hebben met het slachtoffer. Ik bekijk zo’n dossier dan ook op een vrij analytische manier. Het zijn de schadebeheerders die dieper ingaan op het verhaal achter het ongeval."

5. Kris Van Dorpe (50), medisch assistent - chauffeur

Kris Van Dorpe
"Mijn functie in één woord? Dat gaat niet. Ik maak planningen op, verleen medische assistentie en rijd met de bus (lacht). Werknemers moeten op regelmatige basis een medisch onderzoek ondergaan, en bij Securex rijden we met een medische bus naar de bedrijven toe. Zo’n bus is best indrukwekkend, hoor: hij is van kop tot teen omgebouwd tot medisch kabinet, met kleedcabines, toiletten en aparte bureaus voor de artsen."

"Ik stel de planning van de medische onderzoeken op in de regio Aalst, dat is één. Vervolgens rijd ik met de medische bus naar het bedrijf in kwestie, dat is twee. In de bus voer ik vooronderzoeken uit bij de mensen, zoals urine- en gehoortesten. Dat is drie. Een zeer verscheiden job dus, die ik met hart en ziel doe. Het vraagt wel wat verantwoordelijkheid om aan het stuur van zo’n bus te zitten: je wilt niet weten hoeveel dat ding heeft gekost (lacht)."

6. Valérie Rogge (36), legal advisor

Valérie Rogge
"Ik geef intern juridisch advies aan medewerkers van Securex. Daarnaast beantwoord ik de juridische vragen van werkgevers over alles wat met tewerkstelling te maken heeft: aanwerving, ontslag, schorsing, noem maar op. Dagelijks komt er nieuwe wetgeving binnenrollen – met dank aan de regeringen Di Rupo en Michel (lacht). Ik heb nog gerust werk voor de komende tien jaar."

"Van ons wordt verwacht dat we experten zijn en alles weten, dus we scholen ons voortdurend bij en volgen de actualiteit op de voet. Als er iets in de krant verschijnt over het afgeslankte tijdskrediet, gaan mijn voelsprieten al omhoog. Je kunt de wetgeving heel goed kennen, maar dat maakt je nog geen goede adviseur. Je moet de wetten ook in de praktijk kunnen toepassen."

7. Jan Devolder (49), hr business en development manager

Jan Devolder
"De rode draad in mijn job, dat zijn de mensen zelf. Ik stuur een team aan van coaches en psychologen die bezig zijn met de ontwikkeling en groei van werknemers. Zij geven bijvoorbeeld coaching aan mensen die even willen stilstaan bij hun loopbaan. Of ze doen een assessment van nieuwe werknemers in de laatste fase voor hun aanwerving. Ik ben zelf ook nog actief als trainer, coach en assessor. Omdat ik er voeling mee wil blijven houden, en omdat ik het graag doe."

"Verder kunnen bedrijven ook bij mij terecht met vragen over hun aanpak op het vlak van human resources. Daar ligt mijn uitdaging vooral in het overtuigen en inspireren van die bedrijven om de mens centraal te plaatsen en in hem te blijven investeren."

8. Brigitte Sohier (47), client advisor werkgevers

Brigitte Sohier
"Ik bereken elke maand zo’n duizend loonbrieven. De eerste en laatste dagen van de maand is het hier racen tegen de klok. Iedereen wil zijn geld op tijd op de rekening, hé. Werknemers in vaste loondienst krijgen elke maand ongeveer hetzelfde nettosalaris, denk je. Maar er komt veel meer bij kijken, zeker bij arbeiders die in ploegen werken. Iedere sector heeft zijn eigen barema’s, toeslagen, vergoedingen, ... Het is heel gevarieerd."

"Al 25 jaar bereken ik het salaris van werknemers uit de privésector. Maar je kunt je wel voorstellen dat mijn job sterk is geëvolueerd. Vroeger moest ik de lonen manueel intikken en becijferen. Vandaag sturen werkgevers hun prestaties door met de computer. In de vrijgekomen tijd geven we nu veel advies aan bedrijven. Dat dagelijkse klantencontact vind ik het leukste deel van mijn job."

9. Chantal Buyse (47), marketingmanager Health & Safety, HR-Consult

Chantal Buyse
"Securex Health & Safety en Securex HR Consult ontwikkelen geregeld nieuwe producten en diensten voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan onze WelzijnsWijzer-aanpak, een methodologie waarmee werkgevers heel gericht hun welzijnsknelpunten in kaart kunnen brengen. Natuurlijk willen we met die producten bepaalde doelgroepen bereiken. De doelstelling van onze marketingafdeling is dan ook: nieuwe diensten strategisch in de markt zetten. Marketing ontwikkelt alle nodige communicatiemiddelen, zowel gedrukt als online. Zo stellen onze experten en vertegenwoordigers de nieuwe diensten op een juiste manier voor aan werkgevers."

"In mijn job zit ik met veel partijen rond de tafel: experten en marketingspecialisten, mensen van de salesafdeling en de externe partners, ... Ik moet dus heel duidelijk communiceren, diplomatisch zijn en bruggen bouwen tussen de verschillende spelers. Een mooie uitdaging. En ook een hele leuke."

10. Jeroen Bauwens (32), partner advisor

Jeroen Bauwens
"Ik verleen advies aan de partners van Securex, met name aan boekhouders en fiscalisten. Zij zijn heel belangrijk voor ons, omdat zij nieuwe klanten aanbrengen. In die zin kun je mij beschouwen als een vertegenwoordiger: ik ga langs bij de boekhouders en zorg ervoor dat ze aan ons denken wanneer een startende zelfstandige bij hen aanklopt."

"Ik help de boekhouder ook bij de opstart van de activiteiten van hun klanten: ik zorg voor de administratieve afwikkeling en zet alle procedures in gang. Voor dat deel van de job ga ik persoonlijk langs bij de loodgieter, de kapster of de bedrijfsleider, om hen advies en begeleiding te geven. Ik probeer ervoor te zorgen dat zij tevreden zijn – en hun boekhouder ook."

(gdb) - Foto’s: (bd) - Bron: MARK Magazine

24 maart 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook