Vorige

1 van 165

Volgende
Volgend artikel:

Tips om je werk uit je gedachten te bannen op je vrije dagen

Krijg 6.700 euro betaald om op vakantie te gaan

30 april 2018
Nog op zoek naar je droomjob? Misschien hebben we ze gevonden. Of misschien moeten we zeggen ‘droomwerkgever’, want deze baas geeft je een premie om op vakantie te gaan.

Meer en meer bedrijven zien in dat het huidige vakantiesysteem beperkend werkt en implementeren daarom een ongelimiteerd vakantiesysteem. Is een individuele verlofaanpak de toekomst? 

Onbeperkt vakantie

Het principe is dat je wel je werk gedaan krijgt, maar dat je zelf je tijd inschat en dus vakantie kan nemen als je daar nood aan hebt. Zo wordt burn-out tegengegaan en loop je niet te stressen dat je misschien niet gaat toekomen met je vakantiedagen.

Een stapje verder

De CEO van FullContact, een bedrijf dat zich specialiseert in apps die je contacten helpen beheren, neemt dit idee nog een stapje verder. Zijn vakantiebeleid verplicht werknemers om minstens 3 weken vakantie te nemen. Sterker nog, zijn werknemers krijgen een premie van 6.700 euro (of 7.500 dollar) om vakantie te nemen.

Voorwaarden

Ze krijgen deze premie niet zomaar. Om in aanmerking te komen, moeten ze hun werk volledig loslaten. Ze mogen hun werkmails niet checken, geen last-minute bijdragen doen aan lopende projecten, niet deelnemen aan werkgerelateerde groepsgesprekken onder collega’s en zeker geen telefoontjes met klanten of medewerkers plegen. Volledig loskoppelen van de job, is de boodschap.

De achterliggende gedachte hier is dat meer en meer mensen hun werk meenemen op vakantie en er daarom niet in slagen om volledig te ontspannen en met een schone lei te beginnen. In plaats van te ontspannen en tijd door te brengen met familie of vrienden, voelen werknemers zich schuldig omdat ze vakantie hebben of liggen ze nog door te piekeren over onafgewerkte taken of lopende projecten op het werk. De bonus moet dat schuldgevoel wegnemen en werknemers motiveren om echt los te laten. Wil je je batterijen opladen? Laptop uit en vakantiemodus aan.

Retentie

Voor CEO Bart Lorang is het een manier om loyaliteit op te bouwen bij zijn werknemers, want het is toch wel een mooi voordeel. Hij investeert ook in retentie, want een gelukkige werknemer zal meer geneigd zijn om te blijven, minder ongewettigd afwezig zijn, en minder kans hebben op een burn- of bore-out. In ruil verwacht hij dan dat de aanwezige werknemers zich voor de volle 100% geven en als ze afwezig zijn dat ze 100% van hun vrije tijd profiteren.

Mooie deal toch?

(sjv) – Bron: The Muse 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14941 andere jobs