Ziekte
Vorige

1 van 139

Volgende
Volgend artikel:

Werken tijdens of na kanker: Jobat ondersteunt Rentree

Kan ik mijn werkgever verplichten om de airco uit te schakelen?

Door de airco op het werk ben ik voortdurend verkouden. Kan ik mijn werkgever verplichten om de airco uit te schakelen?
#

Best neem je contact op met de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. Die zal nagaan of de werkplaats voldoet aan de wettelijk verplichte omgevingseisen. Hebben collega’s dezelfde klachten? Indien nodig, zal de Interne Dienst zelf maatregelen voorstellen aan de werkgever. Indien je de enige bent met deze klachten, kan je ook de arbeidsgeneesheer raadplegen. Die kan de werkpost laten aanpassen.

Sick Building Syndroom / SBS

Het zou ook kunnen dat jouw klachten het gevolg zijn van het Sick Building Syndroom of kortweg SBS. Bepaalde vervuilende omgevingsfactoren zoals de gebruikte materialen, de binnenactiviteiten, de verwarmingsinstallatie of airconditioning kunnen leiden tot het Sick Building Syndroom. SBS wordt gekenmerkt door een aantal niet-specifieke symptomen van ongemak die betrekking hebben op de huid, de slijmvliezen, de luchtwegen en/of het centraal zenuwstelsel.

Deze ongemakken doen zich voor tijdens het verblijf in het gebouw en vervagen zodra de persoon het gebouw verlaat. Indien meerdere medewerkers last hebben van dezelfde klachten en de arbeidsgeneesheer het SBS vermoedt, zal hij een risicoanalyse laten doen door de experts van de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming.

”in          7 augustus 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook