Ziekte
Vorige

1 van 119

Volgende

Jongeren melden zich vaker ziek

3 oktober 2011
Werknemers tussen 18 en 30 jaar melden zich vaker ziek dan hun collega’s van boven de 55 jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse multivitaminenproducent Multibionta onder 3.000 volwassenen.

Maar liefst twee op de drie jongeren meldden zich het afgelopen jaar ten minste één dag ziek wegens verkoudheid. Daarnaast hebben werknemers onder de 30 jaar vaker last van griep, allergieën en voedselintoleranties.

Stress

Jongeren zeggen zich ook wel eens ziek te melden wegens stress of vermoeidheid. Voor ouderen zijn die symptomen geen goede reden om thuis te blijven. De overgrote meerderheid van hen – 85 procent – meldt zich pas ziek op het werk wanneer ze echt aan het bed gekluisterd zijn.

Ongezonde generatie

De ongezonde levensstijl van veel jongeren zou het hogere aantal ziekmeldingen kunnen verklaren. Jongeren drinken niet alleen meer, ze werken ook meer uren op een dag, slapen minder, roken vaker en eten ongezonder dan hun collega’s van middelbare leeftijd.

‘Deze generatie jonge volwassenen moet beseffen dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Ze zouden een gezond en gebalanceerd leven moeten leiden’, aldus Peter Morton van Multibionta.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook