Het loon van...
Vorige

1 van 749

Volgende

Je raadt nooit hoeveel de dochter van Kurt Cobain verdient aan royalty's

19 oktober 2017
Kurt Cobain, de overleden frontman van Nirvana, heeft zijn enige dochter Frances Bean heel wat nagelaten. Zoveel zelfs dat ze met het geld haar ex-man wil onderhouden.

Een legendarische rockster, dat was Kurt Cobain. Met zijn rockband Nirvana veroverde hij in een mum van de tijd de hele wereld. Tot hij in april 1994 zelfmoord pleegde. Zijn vrouw Courtney Love – de zangeres van Hole - en dochter Frances Bean bleven alleen achter.

Maar niet zonder lege handen. Kurt Cobain verdiende miljoenen dollars met Nirvana, en daar plukt dochter Frances vandaag nog steeds de vruchten van. Naast een erfenis van ongeveer 400 miljoen euro, strijkt Frances maandelijks nog heel wat geld op via dividenden en royalty’s.

Alimentatie

Maandelijks krijgt Frances maar liefst 80.000 euro aan royalty’s uitbetaald van haar vader. Daarbovenop ontvangt ze elke maand nog eens zo’n 5.000 euro aan dividenden. Dat beweert het Amerikaanse magazine People. Dat is een mooi extraatje naast haar inkomen als model en kunstenares.

Met een deel van het geld wil ze haar ex-man Isaiah Silva onderhouden. De twee trouwden in 2014, zonder medeweten van moeder Courtney. Ongeveer twee jaar later gingen ze uit elkaar. Frances vroeg de scheiding aan waarbij ze onmiddellijk aangaf alimentatie te willen betalen voor haar ex-man.

Gegeerde erfenis

In de scheidingsaanvraag stond eveneens dat Silva niet moet hopen op een deel van de erfenis. En toch heeft hij herhaaldelijk de akoestische gitaar van Kurt Cobain - waarmee hij de memorabele MTV Unplugged-sessies speelde - proberen claimen.

(dt/em) - Bron: Newsmonkey/People 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook