Vorige

1 van 243

Volgende
Volgend artikel:

Wanneer is het ideale moment om opslag te vragen?

Je kan rondkomen met 3.250 euro ... per jaar!

11 juni 2020
Ilona Richards in frigo
Rondkomen met 3.250 euro per jaar? We kunnen stellen dat onze levenskost gemiddeld iets hoger ligt. Toch slaagt deze 71-jarige vrouw erin. Haar trucs?

Ilona Richards, een ex-truckchauffeur die ondertussen met pensioen is, beweert dat ze met 3.250 euro (2.400 Britse pond) per jaar toekomt. Ongelooflijk, want er zijn wel wat gezinnen die dat per maand verbruiken.

Ze besloot om te besparen op haar uitgaven, zodat ze haar job kon opgeven, toen ze begon te kampen met gezondheidsproblemen.

Hoe houdt ze haar kosten zo laag?

Door te besparen op alles! Een lijstje met al haar tips:

  • Draag meerdere lagen kleren, zodat je op verwarmingskosten kan besparen.
  • Kook water in de microgolf, het verbruikt minder dan een waterkoker.
  • Je verbruikt minder afwasmiddel als je meteen afwast. Zelf stapelde ze eerst al haar afwas op tot ze genoeg had om een afwasbak te vullen. Tot ze erachter kwam dat ze minder of geen afwasmiddel nodig had als ze meteen haar afwas deed. Zelf gebruikt ze een fles afwasmiddel per jaar.
  • Koop kleren in tweedehandswinkels. Zelf koopt ze haar ondergoed bij goedkope verdelers en verkiest ze mannenkleren omdat deze langer meegaan.
  • DIY! Doe-het-zelven kan je portemonnee een stuk verlichten. Ilona leerde zelf haar haar knippen en zelfs een schuurtje bouwen. Ze deelt haar doe-het-zelftips op haar blog: Mean Queen – Life after money.
  • Shop na half acht ’s avonds (of vlak voor het sluitingsuur van je lokale supermarkt) voor eten. Supermarkten beginnen dan met afprijzingen van hun verse producten die de dag erna vervallen of niet meer verkocht mogen worden.

Verschil tussen gierig en zuinig

Zelf geeft ze niet gemakkelijk meer dan een pond (of 1,5 euro) uit per maaltijd. Toch durft ze zich wel eens laten gaan en af en toe haar favoriete fles cider of wijn kopen (bij Aldi) om zichzelf te trakteren. Dat is volgens haar het verschil tussen gierig zijn en zuinig: “Ik ontzeg mezelf niets, maar ik koop niets té zot.”

Zo heeft ze ook graag bezoek, maar vraagt ze hen wel om zelf hun theebuiltjes mee te brengen. Ze voorziet wel zelf het warme water … met haar microgolfoven, ongetwijfeld.

Ilona Richards

(sjv) - Bron: The Sun - Foto's: SWNS 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14913 andere jobs