Sparen maakt gelukkiger

5 december 2013
Volgens een nieuwe studie bij 1.025 Amerikaanse volwassenen heeft geld sparen een significante positieve impact op het geluksgevoel van individuen. Meer dan een derde van de ondervraagden met een gevulde spaarrekening voelt zich heel of zelfs 'extreem' gelukkig.
spaarvarken

Uit de studie komt naar voren dat wie geld kan sparen, gelukkiger is. Zo blijkt dat 38 procent van de ondervraagde spaarders heel of extreem gelukkig is, terwijl dit slechts bij 29 procent van de niet-spaarders het geval is.

Geluksgevoel

Daarnaast blijkt ook dat hoe meer geld je kan sparen, hoe gelukkiger je wordt. De meeste ondervraagden (84 procent) geven bovendien aan dat hun spaarpot hun geluksgevoel de hoogte doet ingaan, veel meer dan gezond eten, een leuke job, een hoog salaris of regelmatig sporten dit doen.

Spaarders geven ook aan dat geld opzijzetten hen een goed gevoel geeft. Het beschermt hen tegen het onbekende, geeft hen rust, een gevoel van trots en onafhankelijkheid. Maar spaargeld of niet, goede relaties met vrienden en familie dragen van alle zaken nog steeds het meeste bij aan het eigen geluksgevoel.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14575 andere jobs