Vorige

1 van 305

Volgende
Volgend artikel:

5 winnaars in het Jobat Salariskompas 2020

Hoeveel werken jongeren in het weekend?

27 april 2018
Veel jongeren houden er op zaterdag en zondag nog een weekendjob op na. Toch blijkt uit onderzoek dat hoe hoger opgeleid de jongere in kwestie is, hoe minder vaak deze nog extra werk zal zoeken voor het weekend.

In de EU klust zo’n 29% van de jongeren tussen de 20 en 34 jaar in het weekend bij, weet Eurostat ons te vertellen. Van de hoger opgeleiden is dat nog maar 20%.

Koplopers

Vooral in Griekenland is het niet meer dan normaal dat je ook in het weekend aan de slag blijft. Voor maar liefst 50% van de Griekse jeugd eindigt de werkweek niet op vrijdagavond. In Italië is dat 40%. Cyprus (36%) en Ierland (38%) volgen op de voet.

Buurlanden

België blijft een beetje onder het gemiddelde met 26%. Zelfs in onze directe buurlanden zijn er iets meer jongeren actief op de arbeidsmarkt. Zo zouden er in Duitsland 26,6% jongeren weekendwerk uitvoeren, in Frankrijk is dat 33,3% en in Spanje en het Verenigd Koninkrijk neigt dat cijfer al meer naar de 35%. Onze noorderburen, Nederland, stellen zo’n 36% van hun jongeren aan het werk tijdens zon- en zaterdagen.

< 20%

Landen als Hongarije (11%), Portugal (12%), Polen (13%), Tsjechië en Kroatië (beide 18%) blijven dan weer allemaal onder de 20%.

Zeg eens … Klus(te) jij tijdens het weekend bij?

(sjv) - Bron: Express Business 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15396 andere jobs