Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Hoeveel verdienen Johnny Depp en co per film?

Johnny Depp zou de op een na rijkste Hollywoodacteur van het moment zijn, meldt Vanity Fair Magazine in 2011. Maar hoeveel verdient de ‘Pirates of the Carribbean’-ster per film? En hoe zit het met het inkomen van de rest van zijn Hollywood-collega’s?
#

Johnny Depp

Johnny Depp heeft veel te danken aan zijn aangeboren acteertalent (en schoonheid!). Hij mocht niet alleen hoofdrollen in films als Edward Scissorhands (1990), Charlie en the Chocolate Factory (2005) en Pirates of the Carribbean (2003, 2006, 2007, 2011) op zijn naam schrijven, hij werd ook nog eens talrijke keren genomineerd voor zijn acteerprestaties én won verscheidene awards. Voor de rol van Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory inde hij 13,5 miljoen euro. Voor de vier Pirates of the Carribbean-films, deden de makers daar nog eens (minstens) anderhalf miljoen bovenop. Voor zijn acteerprestaties voor de rol van Jack Sparrow alleen al, werd hij beloond met een salaris van om en bij de 15 miljoen euro (zonder extra's).

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

Op 11-jarige leeftijd schitterde de kleine Lohan in de Disneyfilm The Parent Trap. Enkele jaren later volgenden nog enkele rollen in films als Freaky Friday (2003) , Mean Girls (2004) en Herbie: Fully Loaded (2005). Jammer genoeg werd haar carrière overschaduwd door meerdere veroordelingen wegens rijden onder invloed. Toch neemt dit niet weg dat filmmakers nog heel wat geld over hebben voor de roodharige Lindsay Lohan. Voor haar acteerprestatie in de film Just My Luck uit 2006 streek de 26-jarige Lohan 5,8 miljoen euro op.

Julia Roberts

Julia Roberts

Hoewel ze al in vijf films had gespeeld, werd Julia Roberts pas echt bekend bij het grote publiek door haar rol in Pretty Woman (1990), waarvoor ze een Golden Globe Award voor Beste Actrice kreeg. Vele films volgenden, maar vooral Erin Brockovich wist het succes van Pretty Woman te overstijgen. Voor deze waargebeurde film mocht Roberts maar liefst dertien awards in ontvangst nemen. Hoeveel ze voor deze filmprent kreeg, is bij ons echter niet geweten.

Voor haar rol van Tess Ocean in Ocean’s Twelve (2004) en Anna Cameron in Closer (2004) streek ze telkens 15,5 miljoen euro op. Zou het haar wereldbekende glimlach zijn die haar dat fortuin heeft opgeleverd?

Nicole Kidman

Nicole Kidman

De Australische actrice leerde ex-man Tom Cruise kennen op de set van Days of Thunder. Hoewel het koppel samen twee kinderen adopteerde, gingen ze amper acht jaar later uit elkaar. Op privévlak een zware dobber, maar professioneel stonden haar mooie tijden te wachten. In 2001 schitterde ze als Satine in de film Moulin Rouge (2001), later was ze te zien in The Others (2001) en kreeg ze een rol in Panic Room (2002). In 2007 veroverde ze de rol van psychiater Carole Bennell in de film The Visiting, later hernoemd naar The Invasion. Voor de science-fiction film, die meerdere keren van titel wisselde, streek ze 12,4 miljoen euro op.

(mw) – Bron: Careerbuilder.com  

23 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook