Werkloosheidsuitkering
Vorige

1 van 51

Volgende

Hoe schrijf ik me in als werkzoekende?

10 september 2008
Dat doe je bij een kantoor van de VDAB in je buurt.

Je kunt je inschrijven op drie manieren:

  • In een Werkwinkel bij je in de buurt (de adressen in je buurt vind je op www.werkwinkel.be).
  • Op het telefoonnummer 0800 30 700
  • Op de website van de VDAB of op een WIS-computer. Zodra je alles ingevuld hebt, kan je het inschrijvingsbewijs gewoon uitprinten.
    

Is je officiële adres in één van de 19 Brusselse gemeenten, wend je dan tot Actiris. Ook bij Actiris is online inschrijven mogelijk.                        

Woon je in Wallonië, schrijf je dan in bij de Forem. Ook hier kan het via het web.                    

In het Duitstalige landsgedeelte moet je bij het ADG zijn.                    

Om je in te schrijven heb je gewoon enkele basisgegevens nodig: je voornaam (je officiële, niet je eventuele roepnaam), familienaam, geboortedatum, geslacht en volledig adres, plus je rijksregisternummer.

Je rijksregisternummer vind je op je identiteitskaart en op je SIS-kaart; het begint met zes cijfers die verwijzen naar je geboortedatum.

Als je je werkloosheidsuitkering aangevraagd hebt bij je uitbetalingsinstelling, moet je je binnen de 8 kalenderdagen inschrijven bij VDAB. Je kan je ook al inschrijven vóór je je uitkering aanvraagt: namelijk in de 4 weken voorafgaand aan de datum waarop je je aanvraag doet.

Als ingeschreven werkzoekende krijg je jobaanbiedingen op jouw maat toegestuurd. Bij de VDAB kun je gratis een opleiding volgen, leren solliciteren of in een trajectbegeleiding stappen. Indien je met het openbaar vervoer naar een jobinterview gaat, heb je recht op een vergoeding. En wanneer je een getuigschrift nodig hebt van de gemeente, kun je korting krijgen.

Vergeet ook niet jezelf weer uit te schrijven als je een job hebt gevonden.

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook