Vorige

1 van 743

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een consultant in een uitzendbedrijf: 2.826 euro bruto

Hoe rijk is 'The Sky Is The Limit'-ster Dave Wauwermans?

15 maart 2017
Je kent hem - dankzij het tv-programma ‘The Sky Is The Limit’ op VIER - als de marktkramer die uitgroeide tot multimiljonair. Maar klopt dat ook? Hoe groot is het vermogen van Dave Wauwermans werkelijk?

Niet heel groot, zo blijkt. Op zijn hoogtepunt was Dave eigenaar van 25 Slaapcomfort-matrassenwinkels in België, opgericht sinds 2003. Zo’n zes jaar later (in 2009) zorgden deze voor een omzet van bijna 4 miljoen euro. Daar zijn voorraad matrassen echter té groot was – voor een waarde van 1 miljoen euro! – zag Dave zijn vermogen nooit groter worden dan 200.000 euro.

Failliet

Het slapend kapitaal van overstock aan matrassen zorgde in 2012 voor een kantelmoment. Dave neemt ontslag als bestuurder van Slaapcomfort en eind 2013 gaat de zaak failliet. Ook zijn andere vennootschappen – Multi Events en Vip Night – die hij samen met z’n dochter had opgericht in respectievelijk 2010 en 2011, gaan anno 2013 failliet.

Bovendien wordt hij op dat moment – tevens als gevolg van de scheiding met z’n toenmalige echtgenote – op straat gezet door zijn zoon. Op aanraden van z’n advocaat had Dave immers een deel van zijn eigendommen op naam van zijn zoon gezet. Toen hij op een dag terugkwam van vakantie, kreeg hij via dagvaarding te horen dat hij kon opkrassen, daar alles eigendom was van zijn zoon. “Ik was alles kwijt”, getuigt Dave hierover. “Mijn huis, mijn auto’s, mijn zoon … alles.”

Tot overmaat van ramp werd Dave in 2012 veroordeeld tot een boete van 11.000 euro of een vervangende celstraf van 2 maanden wegens witwassen, valsheid in geschriften, verduistering van activa en het wegnemen van de boekhouding en inbeslaggenomen goederen. Hij kreeg bovendien een exploitatieverbod van vijf jaar.

Vandaag

Op dit moment is Dave personal coach en wil hij in Knokke een nieuwe matrassenwinkel uit de grond stampen, met als naam: Deefje Slaapcomfort. Deze zal weliswaar volledig op naam van zijn Oekraïense partner Kristina Kolomiyets staan, én van de Oezbeekse Sourajo Sidikova, onder de bvba Look-2.me die in juli 2016 werd opgericht, meteen nadat Dave de bevestiging kreeg dat hij mocht meedoen aan het nieuwe seizoen van ‘The Sky Is The Limit’.

(kv) - Foto’s: VIER - Bron: www.derijkstebelgen.be 

Dave Wauwermans en Kristina Kolomiyets
Dankzij het programma hoopt hij een volledig nieuwe matrassenwinkelketen op te richten met 10 winkels over heel Vlaanderen. Of dat ook gaat lukken?

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16332 andere jobs