Vorige

1 van 743

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een verkoopster in een fietsenwinkel: 2.196 euro bruto

Hoe rijk is 'The Sky Is The Limit'-ster Michel Van den Brande?

1 maart 2017
Wie het tv-programma ‘The Sky Is The Limit’ op VIER al heeft gezien, kent zonder twijfel Michel Van den Brande, eigenaar van het stellingbedrijf Kontrimo. Hoe groot het vermogen is van deze bedrijfsleider, die meestal geen blad voor de mond neemt? Dat zochten we voor je uit …
Michel Van den Brande, zaakvoerder van Kontrimo “Op mijn leven hoeft niemand jaloers te zijn. Ik sta elke dag om 4u30 op en ben pas om 19u00 terug thuis. Succes of niet, ik blijf hard werken.” (Michel Van den Brande, zaakvoerder Kontrimo)

Zoals Michel al meermaals zelf wist te vertellen, zit al zijn geld in de stalen stellingen die hij gebruikt om bouwstellingen en tribunes op te laten richten. Kontrimo is naar eigen zeggen dé marktleider in steigerbouw in België. Het bedrijf bestaat uit een resem holdings en vennootschappen – waaronder bijvoorbeeld Steigers Invest – die goed zijn voor een totaal vermogen van 8,2 miljoen euro.

Niet om jaloers op te zijn

Michel begon zijn carrière op de werf en wist op te klimmen van handlanger naar steigerbouwer en toezichter tot uiteindelijk zaakvoerder. Al meer dan 25 jaar runt hij intussen het bedrijf. “Op mijn leven hoeft niemand jaloers te zijn”, vertelde Michel weliswaar ooit in een interview. “Ik sta elke dag om 4u30 op en ben pas om 19u00 terug thuis. Succes of niet, ik blijf hard werken.”

Kontrimo draait naar verluidt makkelijk een omzet van 12,5 miljoen euro/jaar en groeit jaarlijks nog met 2% tot 5% procent. “Al wat binnenkomt, investeer ik in nieuw materiaal”, bevestigt Michel. “Dat is van bij het begin de strategie geweest. De investeringen maken inderdaad dat er schulden zijn, maar dat gaat zeker niet over tientallen miljoenen euro’s. Toen mijn vennoot Marc Debie en ik Kontrimo in 1998 overnamen, waren er 12 arbeiders in dienst en lag de omzet rond het miljoen euro.” Intussen telt Kontrimo ongeveer 150 medewerkers, die verspreid over het hele land zo’n 600 werven bemannen.

Te koop

Nadat Michel vorig jaar veroordeeld werd tot 8 maanden voorwaardelijk - voor de dood van een van zijn werknemers - zette hij Kontrimo prompt te koop. “Ik heb het helemaal gehad om ondernemer te zijn België”, luidde zijn verklaring. “Als er een kandidaat is om het bedrijf aan de juiste prijs over te kopen, verkoop ik het meteen.” Voorlopig werd echter nog geen koper gevonden.

(kv) - Foto's: Nieuwsblad.be / Gva.be - Bron: Derijkstebelgen.be / Fokuspersonalfinance.be 

Michel Van den Brande (Kontrimo)
Nochtans blijkt de stellingbouw een erg zekere en stabiele business. “Ik bezit voor 30 miljoen euro aan materiaal”, verklaart Michel. “Als het op een dag minder gaat, dan verkoop ik daar een deel van en ben ik weer vertrokken. Ik kan onmogelijk failliet gaan. Daarbij komt dat we dankzij de stellingenverhuur een enorme buffer hebben om op terug te vallen. Maandelijks brengt de verhuur zo’n 250.000 à 300.000 euro in het laatje.” Dat kan inderdaad tellen, ja.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16364 andere jobs