Vorige

1 van 727

Volgende
Volgend artikel:

Ambtenaar of bediende: wie verdient het meest?

Het loon van een winkeluitbaatster: 2.500 euro netto

30 januari 2014
We vroegen Silvia Munoz Carreras (38) uit Leuven hoeveel zij verdient ...
Mijn loon Silvia Munoz Carreras (38), Leuven
  • Beroep: winkeluitbaatster
  • Privé: samenwonend
  • Bruto maandloon: 7.500 euro
  • Netto maandloon: 2.500 euro
  • Extra: /

Wat doe je voor job?

Ik heb al 4 jaar een eigen kleding-, accessoire- en juwelenwinkel in het centrum van Leuven, Hippy Chic. Ik sta alleen in de winkel en doe dus alles zelf: de voorraad beheren, bestellingen plaatsen, leveringen uitpakken, prijzen bepalen en alles labelen, verkopen, poetsen, de website beheren, betalingen uitvoeren, de boekhouding voorbereiden, ... Ik richt me vooral op jonge(re) mensen en probeer mijn aanbod zo veel mogelijk te differentiëren van dat van winkelketens. Ik breng bijvoorbeeld van iedere verre reis wel een aantal speciale dingen mee die ik in mijn winkel verkoop.

Doe je je job graag?

Ja, ik hou van mijn job! Ik hou van mode, het contact met jonge mensen en de sfeer in de universiteitsstad Leuven. En het is geweldig om mijn eigen baas te zijn.

Wat vind je van je inkomen?

Ik kan er goed van leven: ik ga regelmatig op restaurant, ga met vakantie, kan dingen kopen, ... Ik ben in 2008 van Spanje naar hier verhuisd omwille van de crisis. Ik moest ginder met een veel lager inkomen rondkomen.

Mijn inkomen is niet iedere maand hetzelfde. Er zijn drukkere maanden, zoals juli en december en rustigere maanden.

Als zelfstandige is er natuurlijk een groot verschil tussen mijn bruto- en netto-inkomen. De aankopen en kosten die ik maak om mijn winkel draaiende te houden, gaan van mijn bruto-inkomen af. De grootste uitgavenpost is de aankoop van de kledij die ik verkoop. Ik moet van ieder kledingstuk verschillende maten op voorraad hebben, dus dat loopt snel op. De huur is mijn tweede grootste uitgavenpost. Daarna volgen bedrijfskosten zoals elektriciteit, de bancontactmachines, de boekhouding en natuurlijk de sociale bijdragen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 10 à 11 uur per dag, 6 dagen op 7. Maar op zondag ben ik dikwijls ook nog voor de winkel bezig. Ik werk dus meer dan 60 uur per week.

Ik neem 1 maand vakantie per jaar (in verschillende kortere periodes) en dan voorzie ik een vervangster om de winkel open te houden.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen, ik ben gelukkig nu. Maar ik weet natuurlijk niet wat de toekomst zal brengen.

Spaar je?

Ja, ik kan sparen. Ik leef redelijk sober: ik heb een klein huurhuis, een kleine auto en als ik reis, doe ik dat ook sober.

Wat is je grootste kost?

Mijn huishuur.

Let je meer op je centen door de crisis?

Nee. Ik spendeer wel minder omdat ik ouder word en dus verantwoordelijker ben. Verder voel ik de crisis niet direct, met mijn winkel gaat het goed.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan (verre) reizen. Voor ik mijn winkel had, ging ik altijd voor meerdere maanden op reis naar Azië of Noord- of Zuid-Amerika. Nu neem ik maximaal 2 weken vakantie na elkaar. Ik ga ook een aantal keer per jaar naar Londen. Die reizen zijn een combinatie van werk en vakantie, ik koop ginder namelijk de kledingcollectie voor mijn winkel.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou mijn familie in Spanje en mijn schoonfamilie in Italië helpen zodat ze een goed leven zonder financiële zorgen kunnen leiden. Ik zou ook zelf op reis gaan en een klein huisje aan de mediterrane kust kopen.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14898 andere jobs