Het loon van...
Vorige

1 van 751

Volgende

Het loon van een voorman: 3.500 euro netto

16 juli 2012
Wij vroegen Frans Piessens (43) uit Antwerpen hoeveel hij verdient …
Frans Piessens (43), Antwerpen
  • Beroep: shiftverantwoordelijke en coach
  • Privé: samenwonend, één dochter
  • Brutoloon: 7.000 euro
  • Nettoloon: 3.500 euro
  • Extra’s: bonussysteem gekoppeld aan bedrijfswinst en veiligheid

Wat doe je voor job?

Ik werk als voorman bij Ineos Oxide in Zwijndrecht, een belangrijke producent van chemische producten. Mijn werk bestaat uit het inplannen van shiften en jobroosters en het opvolgen van het werk en de productie op het vlak van veiligheid, kwaliteit en kwantiteit.

Doe je je job graag?

Absoluut. Ook al moet ik in het weekend werken en soms met Kerstmis en Nieuwjaar. Het is een gevarieerde job: een mix van opleiding, verantwoordelijkheid en initiatief nemen. Nog een pluspunt is het enorme groepsgevoel op de werkvloer.

Wat vind je van je inkomen?

Het is een meer dan faire vergoeding in vergelijking met de jobinhoud en mijn verantwoordelijkheid. Ook mijn shiftvergoeding is niet mis, ook al wordt die wat te veel afgeroomd door de overheid. (lacht)

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen. Het gras is altijd groener aan de overkant, maar wie zegt dat het daar ook echt beter is? Alles heeft uiteraard zijn prijs, maar ik heb voldoende jobwaardering om dat nuchter te bekijken. Uiteraard weegt mijn anciënniteit (meer dan 20 jaar dienst) ook zwaar door.

Spaar je?

Ja hoor. Ik ben een brave huisvader, dus ik hou rekening met de toekomst van mezelf en mijn naasten.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?

De afbetaling van mijn woning en de alimentatie.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan middelmatig eten en kunstmatig amusement zoals pretparken.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Mijn hobby’s (triatlon en fotografie), reizen en lekker eten.

Waar droom je van?

Van niet veel eigenlijk. Ik heb het gevoel dat ik het allemaal al aan het verwezenlijken ben. (lacht) Een gezonde familie, een schat van een dochter, een mooie woning midden in Antwerpen ... Ik heb al een groot deel van de wereld gezien én ik heb mijn ultieme droom waargemaakt: de finish halen van de Ironman triatlon in Nice. Niet slecht, toch?

(mr)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook