Het loon van...
Vorige

1 van 773

Volgende

Het loon van een sporttrainer bij Defensie: 1.670 euro netto

We vroegen aan Bart Delobel (34) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Bart Delobel Defensie Bart Delobel (34), Leuven
  • Beroep: sportonderrichter (onderofficier) bij het ministerie van Defensie
  • Privé: alleenstaand, geen kinderen
  • Brutoloon: 2.600 euro
  • Nettoloon: 1.670 euro
  • Extra’s: hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, kledijvergoeding, vergoeding voor bijkomende diensturen of zendingen (oefeningen)

Wat doe je voor job?

Ik werk al 10 jaar in het leger waarvan anderhalf jaar in de kazerne van Heverlee waar zo’n 1.000 militairen gestationeerd zijn. Samen met 5 andere collega’s van de Sportdienst zorg ik voor de fysieke fitheid van de 600 militairen van onze eenheid.

Dit houdt in dat ik de militairen wekelijks train via algemene conditietraining, loopwedstrijden, zwemmen, … en dat ik op regelmatige basis de fitheidstesten afneem die iedere militair jaarlijks moet afleggen. Daarnaast bereid ik de militairen ook voor op hun deelname aan door het leger georganiseerde sportevenementen.

Doe je je job graag?

Ja, ik ben sportleerkracht van opleiding en sport is een belangrijk deel van mijn leven. In mijn job kan ik me op dat vlak volledig uitleven en ik haal veel voldoening uit het fit houden van mensen.

Ik ben bewust niet in het onderwijs gaan werken, daar sprokkel je als sportleerkracht dikwijls een volledig uurrooster bij elkaar met sporturen in diverse scholen. Ik heb gekozen voor een carrière in het leger omwille van de werkzekerheid en de faciliteiten. Zo kan ik, omdat ik deel uitmaak van de nationale militaire sportploeg, jaarlijks deelnemen aan door het leger georganiseerde trainingsstages en wedstrijden. De kazerne in Heverlee is bovendien tweetalig, dus ik kan mijn Frans blijven onderhouden.

Ik heb in het leger wel jaren moeten wachten vooraleer ik sport mocht geven. Je moet er namelijk eerst een tijd een gewone militaire functie uitgeoefend hebben.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben erg tevreden met mijn loon. Het is geen hoog loon, maar daar staan allerhande voordelen van werken bij de overheid tegenover.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 38 uren per week en heb weinig overuren.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Niet onmiddellijk. De voordelen van werken voor het leger spelen hier een belangrijke rol.

Spaar je?

Ik heb een jaar geleden een huis gekocht en investeer in de verbouwingen. Ik doe ook privé aan pensioensparen.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van mijn lening.

Let je meer op je centen door de crisis?

Neen, want ik heb een vast inkomen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan gastronomische restaurants. En aan luxeartikelen in het algemeen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan muziek (cd’s, concerten en festivals) en tweedehandsartikelen (kledij en interieurspullen).

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou de wereld rondtrekken, maar wel hier en daar wat langer blijven om er in de sport- of muziekwereld te werken, als manager bijvoorbeeld. En ik zou de tijd nemen om eindelijk gitaar te leren spelen.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

4 april 2014
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook