Sportvrouw blijkt betere topmanager

Volgens onderzoek van het consultancybureau Ernst & Young bestaat er een sterke correlatie tussen sport en succes in de zakenwereld. Zo blijkt namelijk dat hoe hoger een vrouw op de bedrijfsladder staat, hoe groter de kans is dat zij tijdens haar studie op hoog niveau sport beoefende.
#

De studie van Ernst & Young, die werd uitgevoerd bij 821 senior managers en leidinggevenden uit verschillende sectoren, toont aan dat maar liefst 96 procent van de vrouwen die deel uitmaken van het topmanagement, vroeger – ofwel tijdens het lager en middelbaar onderwijs, ofwel tijdens het hoger onderwijs – een sport uitoefende.

Sport vs. bedrijfsleven

Sterker zelfs, de kans dat men tijdens de studie aan sport op een meer dan behoorlijk niveau deed, is groter bij vrouwelijke topmanagers dan bij 'gewone' vrouwelijke leidinggevenden. Maar liefst 55 procent van de ondervraagde vrouwen uit het topmanagement heeft op hoog niveau gespeeld, vergeleken met 39 procent van de andere vrouwelijke managers.

Tot slot gelooft 76 procent van alle ondervraagde vrouwen dat men de prestaties van teams op professioneel vlak onder meer kan verbeteren door gedragingen en technieken uit de sportwereld over te brengen naar het bedrijfsleven.

Overzicht sportieve topvrouwen:

Christine Lagarde Directeur van het IMF Synchroonzwemmen
Condoleezza Rice Voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS Kunstschaatsen
Hillary Clinton Voormalige first lady & minister van Buitenlandse Zaken van de VS Baseball
Dilma Rousseff President van Brazilië Volleybal
Indra Nooyi CEO van PepsiCo Cricket
Sheryl Sandberg COO van Facebook Aerobicsinstructeur

(nm) – Bron: Forbes.com 

13 september 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook